Pijan, nakon triježnjenja u policiji, izazvao nesreću na Ipsilonu

2U prometnoj nesreći koja se dogodila 28. lipnja oko 18,10 sati na Istarskom ipsilonu, izvan naselja Cerovlje, pet je osoba lakše ozlijeđeno. Nesreća se dogodila kada je 42-godišnjak, pod utjecajem alkohola od 2,95 g/kg i za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja, upravljao automobilom Mazda, krapinske registarske oznake, kolnikom brze ceste, iz smjera Pazina u smjeru Cerovlja.

U lijevom zavoju, kod vijadukta Dajčići, vozač je prešao na suprotnu stranu kolnika gdje je udario u bočni dio automobila Renault, pulske registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 74-godišnjak. Od siline udara, Mazda je nastavila kretanje i udarila u automobil Volvo, mađarske registarske oznake kojim je upravljao iz suprotnog smjera upravljao 44-godišnjak.

U nesreći su vozač Mazde, 74-godišnja putnica iz Renaulta te vozač Volva i dvoje putnika u dobi od 47 i 58 godina lakše ozlijeđeni.

Protiv vozača Mazde se podnosi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Isti je vozač, dan prije, 27. lipnja oko 9,20 sati zatečen u Vodnjanu kada je također pod utjecajem alkohola, od 2,26 g/kg, upravljao automobilom te je smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Tada mu je zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena mjera zabrane upravljanja svim motornim vozilima.

istarska.policija.hr / ipress.rtl.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.