Pijani Pazinjan razbijao zbog presude?

bruno_antolovic.jpgNavodno zbog revolta presudom hrvatskim generalima na sudu u Haagu danas je stradalo poveće staklo na lijevom prednjem pročelju pazinskog Spomen doma. Moguću eskalaciju razbijačkog gnjeva spriječio je kućni majstor i električar pazinskog Pučkog otvorenog učilišta Bruno Antolović, kojega su tek što je preuzeo popodnevnu smjenu u Spomen domu u 14.30 sati pozvali da hitno izađe na plato pred zgradom jer netko razbija stakla.

– Kad sam izašao, vidio sam nekog meni nepoznatog čovjeka kako baca kamenje u stakla, a jedno je već prilično jako napuklo. Budući da sam vidio da je očigledno pod utjecajem alkohola, pokušao sam ga smiriti pozvavši ga na piće u bar na trgu, malo niže, i dok smo hodali do bara revoltirano je govorio o haaškoj presudi “njegovom zapovjedniku”. Čak mi je rekao da je pola sata prije tog događaja nazvao pazinsku policiju i rekao im da će ‘raditi sranja po gradu’ zbog presude hrvatskim generalima.

Nastojao sam ga zadržati razgovorom da ne bi opet nešto počeo razbijati, sjeli smo na piće u otvoreni bar na trgu, i uskoro je po njega došla policija koju je pozvao netko od korisnika prostora Spomen doma. Njega su zadržali na obradi, a ja sam u izjavi policiji rekao otprilike ovo što sam sad rekao vama, kazao nam je Antolović otprilike sat vremena nakon incidenta.

Šteta se procjenjuje, a pretpostavlja se da će biti znatna jer je riječ o posebnoj vrsti stakla. Osim jednog stakla na kojem je bačeni kamen napravio veliku zrakasto-kružnu pukotinu, tragovi su vidljivi na još dva jednako velika stakla, koja ipak nisu jako oštećena.

Tijekom popodneva 52-godišnjaka je prekršajno obradila policija, a najvjerojatnije će sutra biti doveden pred prekršajnog suca.

glasistre.hr

4 komentara na “Pijani Pazinjan razbijao zbog presude?”

 1. treba napisao:

  Treba je bacit grotu svim onim likovima koji su se obogatili na grbači Domovinskog rata, dok su drugi dobili kaco. Se razjadija, a sad će još morat platit skupo staklo… eto ti pravde :-(

 2. Prolaznik napisao:

  Apsolutno! Predlažem da Grad Pazin dopusti razbijanje u prosjeku 1,84 stakla po punoljetnom stanovniku bez naknade i kazni. To samo onima koji se nisu obogatili u ratu (tzv. ratni profiteri). U apsolutnom je interesu duševnog stanja cijelog našeg kolektiva da se taj bijes, ovaj puta zbog generala, negdje iskali. Svi ćemo zbog toga lakše disati.
  Oni teži slučajevi neka se okome na ogromne izloge – oni su još veći nego Spomen dom. U konačnici, kronični slučajevi nek se okome na Žatiku iz smjera semafora; najbolje da ju gađaju ruzinavim Zetorom od susjeda. Trica.

 3. mulva napisao:

  Bruno legenda, popeljat lika na cugu, to će rješit frku… Pol litre gembača i stvar rješena…

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.