‘Pismo Ćaći’, ‘Halimin put’ i ‘Obrana i zaštita’ u finalu nagrade Bauer

2U konkurenciji za nagradu za najbolji regionalni film godine ostala su još tri finalista – preostao je još posljednji korak, da žiri na festivalu u Motovunu proglasi pobjednika.

U sam finiš ušla su tri naslova’Pismo Ćaći’, debitantski je rad Damira Ćućića, komorna filmska priča o kompliciranom odnosu oca i sina, apsolutni pobjednik prošlogodišnjeg festivala u Puli. ‘Halimin put’ Arsena Antona Ostojića jedan je od međunarodno najnagrađivanijih filmova regije, emotivna priča o hrabroj ženi čiji je sin nestao u ratnoj Bosni i Hrcegovini. ‘Obrana i zaštita’ cijenjenog kazališnog redatelja Bobe Jelčića nakon premijere na ovogodišnjem Berlinalu na početku je svog festivalskog puta – priča o svakodnevnom životu u podijeljenom Mostaru.

U utrku za nagradu Bauer ušlo je dvanaest nominiranih filmova iz ex-yu zemalja: biračko tijelo sastavljeno od ravnopravno zastupljenih predstavnika svih kinematografija (profesionalaca i filmskih kritičara) odgledalo je svoje filmove i doijelilo svoje glasove. Tri filma s najvećim brojem sakupljenih glasova ostala su u igri.

O konačnom rezultatu nagrade Bauer odlučit će žiri u sastavu: Metod Pevec (redatelj, Slovenija), Nemanja Bečanović (redatelj, Crna Gora),Vjosha Berisha (glumica i direktorica Priština FF, Kosovo), Maja Miloš (redateljica, Srbija) i Judita Franković (glumica, Hrvatska), Igor Ivanov (redatelj, Makedonija)i Marija Pikić (glumica, Bosna i Hercegovina).

Osim naslova ‘Najbolji regionalni film godine’ nagrađeni naslov dobit će novčanu nagradu od 5000 eura i 10 000 u produkcijskim uslugama poduzeća Teleking iz Ljubljane. Nagrada se dodjeljuje na zatvaranju Motovun Film Festivala 31. srpnja.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.