Pitanja gradskih vijećnika na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća

Vjerojatno najaktivniji postavljač pitanja u ovom sazivu pazinskog Gradskog vijeća, Stjepan Gabrić iz HDZ-a, na posljednjoj je ovogodišnjoj sjednici pitao dokle se stiglo s već prilično otegnutim uređenjem parkirališta na kraju Ulice Viktora Cara Emina (što na sjednici nije odgovoreno) i je li prodana parcela unutar kruga poduzeća »Vladimir Gortan« (što će biti proslijeđeno Pučkom otvorenom učilištu koje je tu parcelu prodavalo).

Nezavisni Valter Milohanić zanimao se za status cesta od glavne prometnice do Berma te od Katuna Lindarskog do mjesta Zabrežani i Jašići, koje su slabo održavane i u lošem stanju. Svi su ovi pravci, odgovoreno je, u nadležnosti Županijske uprave za ceste, od koje će se zatražiti informacija o održavanju. Danilo Vadanjel (HSU) zatražio je da se u pogrebne usluge uvrsti i mogućnost korištenja razglasa na sahranama.

Viktor Lakoseljac (HDZ) je pitao jesu li naplaćena gradska potraživanja od Pazinke nakon okončanja stečaja ovog poduzeća, jer su po njegovu dojmu tu najbolje prošli bivši radnici i stečajni upravitelj, a trebalo bi pripaziti, upozorio je, da se slično ne dogodi i u Purisu, gdje se također priča da će biti otkaza. Gradonačelnik Neven Rimanić nije odgovorio na pitanje u vezi Pazinke, ali jest na primjedbu o Purisu i pozvao Lakoseljca da kaže ako ima neke informacije o stanju u ovom poduzeću koje Grad nema. Naime, nakon što ga je kupio Gavrilović, u Purisu se očekuje »ozdravljenje«, naglasio je Rimanić.

Vijećnicima su podijeljeni i pisani odgovori na neka pitanja s prošlih sjednica. Danilo Vadanjel se zanimao za stanje na školskoj autobusnoj liniji Pazin – Ježenj – Heki, smatrajući da je zbog velikog broja djece taj autobus često prenatrpan i stoga rizičan. U odgovoru gradskog odjela za društvene djelatnosti navodi se da ta autobusna linija »pokriva« 119 osnovaca i 34 srednjoškolca s pravom besplatnog prijevoza. U anketi provedenoj među roditeljima tek se u manjem broju odgovora iskazuje zabrinutost zbog sigurnosti školskog autobusnog prijevoza, no u zaključku se ističe da će se Vadanjelova primjedba »uzeti u obzir i izvidjeti mogućnost postavljanja još jedne eventualne linije«. Na pitanje Valtera Milohanića o pregrađivanju kamenjem jednog od prilaznih putova prema Zarečkom krovu odgovoreno je da je riječ o vododerini na privatnom zemljištu, koja nije evidentirana kao put pa gradska uprava tu ne može reagirati. Bruno Rabar (SDP) se zanimao o tijeku izrade strategije razvoja Grada Pazina, a u pisanom odgovoru stoji da je za izradu »Programa ukupnog razvoja Grada Pazina« formirana radna grupa na čelu s rektorom pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile dr. Marčelom Dujanićem, koja međutim nije »učinila veće pomake« pa je Grad novog nositelja ovog projekta pronašao u pulskoj tvrtki Coin s kojom će uskoro potpisati ugovor. Prve konkretne aktivnosti odnosno niz tematskih radionica planiraju se za prva tri mjeseca 2009. godine.

Davor Šišović
Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.