Pješačenje Dolinom mlinova

Planinarsko društvo “Pazinka” iz Pazina uz suorganizatora POU Pazin – Muzej Grada Pazina i stručnu pomoć TZ središnje Istre pozivaju Vas povodom Rujanskih svečanosti u Pazinu na rekreativno – poučno pješačenje Dolinom mlinova u subotu 22.rujna sa polaskom u 9:00 sati sa terase Hotela Lovac.
Staza je ukupno duga 8 km i vodi nas najprije kroz Pazinsku jamu, zatim Rimskim putem, pa skreće lijevo novim (nanovno prokrčenim) putem na Đandarmariju, uz Trabljanov malin na Pazinski krov, pa uz potok, već poznatom stazom sve do Zarečkog krova i Jezerca pri čemu ćemo obići ukupno 16 (šesnaest) ostataka vodenica koje se na tom području nalaze. U sklopu svog projekta proučavanja Pazinskih mlinova Muzej grada Pazina će sve mlinove fotodokumentirati, a paralelno s time će već etablirana producentsko – snimateljska ekipa prve pazinske “žajfarice” započeti projekt snimanja dokumentarnog filma o dolini Pazinčice.
Zbog toga pozivamo sve one koji se sjećaju iz prve ruke kako je potok izgledao nekad i koji znaju kojim su se imenima nazivali pojedini dijelovi potoka, da nam se pridruže kako bi to zauvijek dokumentirali na licu mjesta.
Ovaj poduhvat financijski potpomaže Zajednica sportskih udruga Grada Pazina, svojim radom na poboljšanju upravo prokrčene staze sponzorira ga nezaobilazni Hortikulturni obrt Rigo, određenu količinu CD-a za umnažanje osigurava “Pleter” d.o.o iz Pazina, a ručak za sudionike na terasi “Lovca” u 14:00 (pasulj, grah ili fažol – po izboru) sponzorira Tiša d.o.o. (Hotel Lovac).
Ukoliko vijest o pješačenju želite proširiti u svojoj sredini prigodan plakat možete naći na slijedećem linku: http://www.tzpazin.hr/pjesacenjedolinommlinova.jpg.

7 komentara na “Pješačenje Dolinom mlinova”

 1. Anonimno napisao:

  Ipak smo stavili jpg, pa je pravi link isti – samo na kraju staviti jpg umjesto pdf.
  R

   1. Anonimno napisao:

    haha… bolje da niti nema linka…

 2. Anonimno napisao:

  Je polazak u 8 ili u 9? Na letku pise okupljanje u 8, a u clanku polazak u 9, pa onda… ako se dodje 10 do 9, nece bit kasno?

  1. Anonimno napisao:

   Nije kasno – polazak je u 9h na Motelu.

 3. Anonimno napisao:

  Zahvaljujemo još Stolarskom obrtu Jadrejčić iz Pazina, na izvedbi drvenih “škalini” bez kojih se ne bi “izvukli” iz Pazinskog krova, te firmi “Žufić” d.o.o. koja se pobrinula da se sa staze u zadnji čas uklone neke novostvorene prepreke.
  R

 4. Anonimno napisao:

  Na subotnjem nam je pješačenju po ocjeni sudionika nedostajalo samo jedno – voda u Pazinčici.
  Noćašnja je kiša dobro ispunila vodotok i uspostavila ga sve do ponora Pazinske jame, tako da se sada dolina Pazinčice može doživjeti u punom svjetlu.
  Nadamo se da će to trajati duže nego nakon protekle kiše prije mjesec dana, kada se Pazinski krov ispraznio za manje od 48 sati.
  R

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.