PKKG: Mind from the future

Ožujak je mjesec u kojemu se, paralelno s prirodom, budi i prirodoslovlje. Nakon Dana matematike naši su se profesori Daniel Bogešić i Gordana Radić Labinjan družili s djecom iz pazinskog vrtića i uvodili ih u tajne svemira, barem u one koje još nisu otkrili. Tjedan mozga, u kojemu se upravo nalazimo, odabrali smo kako bismo vidjeli izložbu posvećenu jednom od najvećih mozgova ikad – Tesli.

“Nakon mađioničarskog ozračja izložbe „Nikola Tesla: mind from the future“ otišli smo u Muzej iluzija gdje su se neki zabavljali, a neki (pogodite tko!) vježbali svoj mozak raznim slagalicama. Uz ta dva muzeja svratili smo i u Hrvatski prirodoslovni muzej – posjetili smo postave: Minerali, Geologija i Zoologija. Dok su se nekima najviše svidjele „grote“ (opet pogodite kome!), drugi su bili skloniji životinjskome svijetu.

Nakon tri muzeja i oko 8 km hodanja, srećom uz vedro nebo i ugodnu toplinu, slijedilo je slobodno vrijeme. Svi su učenici – prvenstveno drugaši i trećaši, nakon što su bili na izmaku snaga, nekim čudom živnuli i nevjerojatno se brzo stopili s metropolom. Našli smo se na Trgu bana Jelačića prije povratka. S učenicima su u lijepom danu i muzejskim iluzijama uživale prof. Irena, Miranda, Gordana i Kristina.

Danas je Dan broja Pi, a do subote neki se naši učenici – oni prijavljeni – mogu interaktivno igrati, natjecati i skupljati bodove za Unicef, ali i za sebe, na platformi Mathletics.”

PKKG

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.