PKKG: Pićonski feroli i feralići

U subotu, 3. lipnja 2017. godine u 18,00 sati na terasi župne crkve u Pićnu predstavljena je zbirka poezije „Pićonski feroli i feralići“. Jedna od dva “ferola” je i naša profesorica hrvatskoga jezika Sanja Depikolozvane, a drugi “ferol” je umirovljena prosvjetna djelatnica Željka Fonović. “Feralići” su učenice Gimanzije i strukovne škole Stefani Čeh i Elena Krištofić te Elis Baćac (bivša učenica Pazinskog kolegija).

Nakladnik je zbirke Općina Pićan, a predstavljanje je održano u sklopu programa tradicionalne manifestacije “Petivina” koju organiziraju Općina Pićan i udruga „Agropićan“.

Glavna urednica dr. sc. Teodora Fonović Cvijanović naglasila je da zbirka sadrži šezdesetak pjesama i podijeljena je u pet ciklusa: Koluri, Bura je va mojen srci zapuhala, Štraca z baladora, Šćorice o meni i tebi i Vrime od življenja, a na kraju sadrži i posebno vrijedan popis dijalektalnih izraza. Doc. dr. sc. Valter Milovan, recenzent zbirke, predstavio je “ferole” i “feraliće” kroz njihov način pisanja, nakon čega su autorice kazivale svoje stihove.

Moderatorica programa bila je Melita Gržić Pincin, a u prigodnom su programu svirkom i pjesmom sudjelovali Rok Lukšić te Nina i Anja Fakin. Bila je to lijepa večer poezije i štovanja domaće ili, kako bi to Pićonci rekli, domoće besede.

PKKG

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.