Plan rada TZ Središnje Istre na popravni

IstraPazinsko gradsko vijeće održalo je 13. ožujka svoju prvu ovogodišnju sjednicu uz nazočnost 12 od 13 vijećnika i predsjedanje Davora Slokovića.
Najviše polemike i primjedbi izazvao je Plan rada i financijski plan Turističke zajednice središnje Istre za 2008. godinu s kojim je gradske vijećnike upoznao direktor TZSI Radenko Sloković.


Plan rada trebao bi biti precizniji i konkretniji te popraćen odgovarajućim financijskim planom koji bi omogućio realizaciju pojedinih programa, naglasio je Elvis Visintin u u ime vladajuće kolaicije. U kritikama mu se pridružio i Davor Sloković rekavši da je plan rada zapravo „skup želja“.
Radenko Sloković djelomično se suglasio s kritikama da je plan rada TZSI skup želja, ali kako se do 31.05. i uplata članarina ne zna s kolikim se sredstvima raspolaže ne može se konkretnije govoriti o realizaciji programa.
Nakon pauze zbog konzultacija klub vladajuće koalicije predložio je da TZSI u roku od 30 dana izradi novi plan rada u skladu sa stvarnim financijskim mogućnostima, a nakon 31. 05. kada budu poznata kompletna financijska sredstva da se izrade dopune plana rada i financijskog plana što je i prihvaćeno sa 7 glasova ZA, 2 PROTIV i 3 SUZDRŽANA.

Gradsko je vijeće raspravljalo i o inicijativi za osnivanje nove jedinice lokalne samouprave „Općine Trviž“. U ime predlagača, kronologiju zbivanja i želje žitelja toga područja iznio je Željko Mrak. „Naš jedini motiv je da kao samostalna jedinica učinimo više za svoj kraj!“ naglasio je Mrak i podsjetio na dvije peticije koje su potpisali gotovo svi punoljetni žitelji tog područja.
Osnivanje takve nove općine narušilo bi prirodnu, gospodarsku i društvenu cjelinu Grada Pazina i teritorijalno je presjeklo na dva djela rečeno je u nastupima vladajućih.
Valter Milohanić pak smatra da treba podržati one grupacije koje se brinu za kvalitetniji život na svom području, dok HDZ-ovac Gabrić misli da bi Pazin ovom inicijativom mnogoiz gubio, ali zbog nedovoljno poznatih informacija najavio je suzdržanost pri glasanju. Usput je Gabrić iskoristio priliku da predbaci IDS-u kako se na državnoj razini zalaže za decentralizaciju, a na lokalnoj to spriječava. Blagi podsmijeh u vijećničkim klupama izazvala je Gabrićeva konstatacija da bi svaki dan trebali izmoliti „Oče naš!“ za dušu pokojnoj predsjednika Franje Tuđmana koji je omogućio Pazinu da bude županijsko središte Istre, što nažalost ni do danas nije zaživjelo.
Za odbacivanje inicijative za osnivanje općine Trviž glasalo je 8 vijećnika.

Gradskom je vijeću dostavljena detaljna analiza vijećničkih pitanja koja su postavljena u mandatu ovog saziva vijeća u protekle dvije i pol godine. ukupno je postavljeno 199 pitanja, a na čak 197 je i odgovoreno. Realizirano je preko 50% prijedloga i pitanja, a 20% ih je u postupku rješavanja.
Pohvale Stručnoj službi na izradi ovog materijala uputio je Stjepan Gabrić, ali i uputio kritike na račun nerealizacije nekih njegovih prijedloga i pitanja poput nezadovoljavajućeg odnosa Županije prema Gradu Pazinu, neuređivanju pješačke staze od „Kamena“ do Dušani ili rugla koje predstavlja zapuštena ograda oko bivše garaže „Autotransa“.
„Nije dovoljno odgovoriti na pitanja, treba i realizirati predložene projekte“ konstatirao je Gabrić.

Valter Milohanić je naglasio da ukoliko se prijedlozi ne izvrše opetovano će ih ponavljati do izvršenja u čemu ga je podržao i Bruno Rabar koji je usput zatražio da se na postavljena pitanja daju konkretni i precizni odgovori.

Gradsko je vjeće izvršilo i nekoliko novih imenovanja. U slijedeće četiri godine ravnateljica Gradske knjižnice Pazin biti će Iva Ciceran, a ravnatelj Muzeja Grada Pazina Denis Visintin. Povjerenje gradskih vijećnika za novi četverogodišnji mandat dobila je i dosadašnja ravnateljica Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin, Vesna Rusijan Ljuština.

Dario Brajković
„Radio 052“

2 komentara na “Plan rada TZ Središnje Istre na popravni”

 1. Anonimno napisao:

  ajmo svi, “Oče naš koji jesi….”

  1. Anonimno napisao:

   forši bolje ono “….Bože, oprosti im (mu) jer ne zna-ju šta čine!”
   usreći nas je Tuđman, a tako će i Gabrić…

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.