Plan upravljanja zaštićenim područjem Pazinčice – radionica

U suradnji s Gradom Pazinom, Javna ustanova Natura Histrica će u sklopu izrade Plana upravljanja zaštićenim područjem Pazinčice, u srijedu 23. studenog 2016.g., održati radionicu za pozvane dionike i zainteresiranu javnost.

Plan upravljanja je po definiciji Zakona o zaštiti prirode strateški dokument koji utvrđuje svrhu i stanje zaštićenog područja te određuje ciljeve upravljanja, aktivnosti potrebne za ostvarenje ciljeva i pokazatelja učinkovitosti upravljanja. Plan upravljanja izrađuje Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem, uz konzultaciju s dionicima te uz savjetovanje struke.

Na radionici će biti prezentirani Ciljevi i Metodologija izrade Plana upravljanja, s ciljem upoznavanja dionika s problematikom, konceptom izrade i aktivnostima Plana.

Na radionici će se tražiti informacija od pozvanih dionika – korisnika prostora, o trenutnom stanju te potrebama, kako bi se izbjegli možebitni konflikti u zaštićenom području.

Sudjelovanje javnosti u postupku izrade Plana upravljanja od ključne je važnosti, zbog postizanja ravnoteže između potreba dionika u prostoru i očuvanja prirode.

Radionica će biti održana u Velikoj vijećnici Grada Pazina, na adresi Ulice Družbe Sv. Ćirila i Metoda br. 10 u Pazinu s početkom u 13:00 sati.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.