Plesna sala postaje multimedijski centar

tinjan.jpgMajstori tvrtke GIP iz Karojbe ovih dana potpuno preureduju salu tinjanskog društvenog doma odnosno današnje općinske zgrade. Postavlja se spušteni strop, popločava se pod, mijenjaju se električne i druge instalacije, oličit će se i zidovi, a po dovršetku gradevinskih i instalaterskih radova postavit će se i klima-uredaji, računala s pristupom internetu, ozvučenje, te drugi potreban namještaj i oprema.

Time će sala površine 110 četvornih metara, koju redovito za svoje treninge i probe koriste tinjanski Karate klub i Folklorno društvo Kumpanija kosirići, ali se u njoj održavaju i brojne druge društvene aktivnosti, od plesova, priredbi i koncerata do zborova gradana i izbora, postati mali ali dobro opremljeni seminarskomultimedijski centar. Pozornica površine četrdesetak kvadrata i garderobni prostor od dvadesetak kvadrata ovom se prilikom neće bitnije rekonstruirati, samo će dobiti novu boju.

U rekonstrukciju mjesne sale općina Tinjan ulaže osamdesetak tisuća vlastitih kuna (od čega dio otpada na radove, a dio na nabavku opreme medu kojom su najskuplji klima-uredaji), a povrh toga tinjanska tvrtka Gratis donirala je materijal u vrijednosti od tridesetak tisuća kuna. Dovršetak radova tempira se za 22. listopada odnosno do tada sala mora biti u funkciji, jer će toga dana u novouredenoj dvorani biti održani seminari odnosno radionice u sklopu programa medunarodne suradnje InKult, u kojem općina Tinjan suraduje s partnerima iz Austrije, Poljske i Madarske.

“Upravo su nas medunarodni projekti u kojima sudjeluje naša općina naveli da počnemo ovaj posao i rekonstrukcijom sale dobijemo jedan pristojan, funkcionalan i reprezentativan prostor u kojemu se uz potporu moderne opreme mogu odvijati različiti programi seminarskog ili mini-kongresnog
tipa. Osim što ćemo od 22. do 24. listopada ovdje ugostiti pedesetak sudionika projekta InKult, u istom će se prostoru od 11. do 14. studenog održati prva konferencija mladih lidera jugoistočne Europe, koju naša općina organizira u suradnji s njemačkom razvojnom agencijom InVent te agencijom za razvoj zemalja jugoistočne Europe SWG koja ima sjedište u Makedoniji”, obrazložio je ovu investiciju tinjanski načelnik Mladen Rajko.

Naravno, dvoranu će i dalje moći koristiti i karatisti, i folkloraši, a i drugi korisnici koji će ovdje željeti smjestiti ili prikazati svoje aktivnosti.

Glas Istre

1 komentara na “Plesna sala postaje multimedijski centar”

  1. pazinac napisao:

    Napravili su ono ča je Pazin treba prepoznat i napravit odavno – krenuli su prema kongresnen turizmu.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.