Po čemu će Pazinci pamtiti 2008?

Palagruža 8 °C, Zavižan – 8 °C, a Pazin – 9 °C, bilježio je Državni hidrometeorološki zavod temperature zraka ovih dana. No, ledeno jutro nije umanjivalo gužve na pazinskim ulicama, štoviše, prednovogodišnje pripreme izmamile su u centar grada mnoge koji u posljednji čas kupuju darove ili sređuju posljednje poslove prije najglasnije fešte u godini.

Upitali smo prolaznike na ulicama po čemu će pamtiti prošlu godinu te čemu se nadaju i što očekuju u ovoj godini na osobnom planu, u vlastitoj sredini, svijetu…

Emina Putinja, Pazin: – U prošloj sam si godini postavila ciljeve za dalje, tako da je bila prekretnička. Promijenila sam posao, odnosno odlučila odraditi staž u dječjem vrtiću, gdje se i vidim u budućnosti. Od promjena u gradu u ovoj godini jedino mi sada pada na pamet da bi mogli popraviti ili promijeniti božićno-novogodišnje ukrase, jer su već petnaest godina isti.

Tone Glavić, Stari Pazin: – U Pazinu se najmanje tega napravilo, a rabilo bi čuda: groblje srediti, kapelica je siromašna, a Pazin nema ni javni zahod. Nas su davno iz Valići preselili na Stari Pazin. Tamo je javna rasvjeta postavljena, ali je zato nema u dolenjim ulicama, a i asfalt bi trebalo popraviti. A ča ćemo očekivat u novoj godini? Slabo! Kad toliki najavljuju recesiju…

Marina Zgrablić, Zgrablići: – Ovo ću prošlu godinu pamtiti kao vrlo stresnu, ponajviše zbog posla. Ipak, na kraju sam zadovoljna, jer sam dobila posao u Puli na Filozofskom fakultetu. Pohvalila bih što su konačno dovršili autocestu Rijeka – Zagreb, makar se to odavna trebalo napraviti. Smeta mi što je toliko novca bačeno na gradnju silnih »arena« za rukomet pa onda nema sredstava za zdravstvo, što je sramotno.

Jasenko Vujasinović, Pazin: – Raspršila su mi se očekivanja koja sam gajio dok sam bio na fakultetu. Letargija, prepuštenost sudbini bez želje za promjenom… Doživio sam to kao otrežnjenje pa se u ovoj godini nadam jedino dobroj poslovnoj ponudi izvana. Pazin je i dalje zadnja rupa na svirali, bilo u političkom, gospodarskom ili društvenom pogledu. Potrebno je ojačati samosvijest i trgnuti se jer su jedino tako moguće pozitivne promjene.

Nina Šperanda, Pazin: – Odlučila sam da će mi sve sljedeće godine biti bolje od proteklih, jer sam konačno napravila neke osobne promjene u životu. Teško mi je izdvojiti neki događaj u protekloj godini jer ne gledam TV i ne čitam novine. Pohvalila bih gradsku likovnu galeriju i urgirala na policiju da počne naplaćivati kazne za nepropisna parkiranja, posebice na mjestima za invalide. Šteta da se za blagdana na glavnom trgu ne postave štandovi s čestitkama i domaćim proizvodima (sirevima, kuhanim vinom…). Mogli bi nastupati dječji zborovi s božićnim pjesmama ili neke od brojnih gradskih udruga. Tada bi bilo mnogo veselije.

Anđelo Dagostin
Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.