Po najljepšim dijelovima sjeverozapadne Istre

Pazinsko Sportsko društvo Trickeri ove godine organizira treći “Brtonigla adventure trekk” koji će se održati 18. veljače, a koji je lanjske godine privukao 200-tinjak trekkera iz Hrvatske, Italije i Slovenije. Trekking zajedničkim snagama organiziraju turistički klaster sjeverozapadne Istre (Brtonigla – Novigrad – Buje – Umag) te sponzori Laguna Novigrad i Istraturist, koji su i lani bili sponzori ove sportske manifestacije.

Trekiking je podijeljen u tri kategorije. Najkraća, “fun and run” utrka duga je 10 do 12 kilometara i starta u Brtonigli. Planinarska je duljine 25 kilometara i kreće iz Oprtlja, a najduža je ultra u dužini od oko 55 kilometara i kreće iz grada Velog Jože, Motovuna.

Nakon preuzimanja brojeva natjecatelji će biti prevezeni na start. Svaka od ovih utrka završava u Brtonigli gdje će biti organiziran ručak/večera i podjela nagrada. Prijave za “Brtonigla trekking adventure” primaju se do 9. veljače, a prijavljenima se smatraju svi koji su do tog datuma uplatili startninu.

Ukoliko se zainteresirani prijave, pa u međuvremenu odustanu bit će im vraćena polovica startnine koja iznosi 150 kuna za ultra kategoriju, 100 kuna za planinarsku te 80 kuna za “fun and run”.

Prijaviti se može na mail [email protected].

Uplaćena startnina uključuje organizaciju utrke, troškove GSS-a ilidoktora, topli obrok, majicu ili kapu utrke, natjecateljski karton, instrukcije za utrku (kontrolne točke) te kartu utrke. Natjecatelji su obavezni sa sobom u ultra i planinarskoj kategoriji ponijeti kompas, čeonu lampa, mobitel, komplet prve pomoći i astro foliju te zviždaljku.

Utrka će se odvijati po zanimljivim prirodnim lokalitetima šireg područja Brtonigle, Grožnjana, Oprtlja i Buja. Planirani tijek trajanja utrka je za ultra između 7 i 12 sati, za planinarsku 3 i 5 sati te “fun and run” između jednog i tri sata. Iako je teško pretpostaviti koliko će se natjecatelja prijaviti, za očekivati je da će se ponoviti lanjski broj. Karte za ultra i planinarsku kategoriju objavit će se večer prije utrke na internetskoj stranici www.trickeri.org.

Utrka je, kao i lani, ujedno i prvo kolo uspješno započetog projekta pod nazivom Alpe-Adria Trekking kup kroz koji je u prvoj godini prošlo 800-tinjak natjecatelja na osam utrka u Hrvatskoj i Sloveniji. Nakon
brtoniškog trekkinga slijedi marčanski trekking 2. ožujka, pa nakon tri tjedna pauze slijedi trekking u Škofjoj Loki 23. ožujka, nakon čega slijedi Brooks Istra Trek u Barbanu 30. ožujka.

Iza toga slijedi kolo na Grobnik Treku 4. svibnja, 13. srpnja na redu je Bovec Trek Race, 21. rujna je treking na Cresu, a kraj lige je 28. rujna na Bohinju.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.