Počela izgradnja kapelice kraj Gradskog groblja Moj mir

Kapelica kraj Gradskog groblja Moj mirIskapanjem i betoniranjem temelja do ulaza u groblje Moj mir počela je gradnja kapele, odnosno mrtvačnice, zajedno s uređenjem i opremom okoliša vrijedne oko dva milijuna kuna.


Gradska je uprava ovu investiciju prepustila komunalnom poduzeću Usluga, koje je zatim raspisalo natječaj za građevinski dio posla, na kojem je najpovoljniju ponudu podnio pazinski Vladimir Gortan. Gradnja kapele i uređenje okoliša te pristupnog puta ugovoreni su za 1,36 milijuna kuna, a električnu, vodovodnu i kanalizacijsku infrastrukturu do kapele dovest će Usluga, što će koštati oko 100 tisuća kuna.

Kapela bi trebala biti dovršena početkom kolovoza, no tada će trebati urediti još oko 1.800 četvornih metara parkirališta i zelenih površina, rubnjake, nogostupe i prilaze, postaviti rasvjetu te popraviti potporni zid prema platou s bočne strane župne crkve. Ti su poslovi planirani za jesen i nisu obuhvaćeni sadašnjim ugovorom s izvođačima.

Izgradnja kapele financira se dijelom od prodaje grobnih mjesta, od čega je zasad prikupljeno pola milijuna kuna, a prema zbroju vrijednosti još neprodanih grobnih parcela i grobnica računa se u nastavku prodaje prikupiti još 250 tisuća kuna, dok se ostatak potrebnog novca osigurava u gradskom proračunu. Ukupnoj vrijednosti posla treba pridodati 750 tisuća kuna, za koliko je Grad od Crkve kupio parcelu za izgradnju mrtvačnice ukupne površine 2.400 četvornih metara, te 70 tisuća kuna, koliko je koštao projekt.
Otvaranje gradilišta u neposrednoj blizini ulaza u groblje neće nimalo, saznajemo u Usluzi, remetiti uobičajeni režim održavanja ukopa, niti će ograničavati pristup groblju.

Glasistre.hr

5 komentara na “Počela izgradnja kapelice kraj Gradskog groblja Moj mir”

 1. morbi napisao:

  Ke lijepo…

 2. urbi_et_morbi napisao:

  to je razvojni projekt!

 3. kapitalac napisao:

  ne., to je kapitalni projekt!

  1. urbi_et_morbi napisao:

   naravno da je kapitalni, to je bila ironija. sve ono s čim se vlast hvali su kapitalni projekti tipa rotor i kapelica ti to je sve ča će napravit u 4 godine. samo bi kapitalni projekti trebali bit nešto normalno i konstantno, a isticati bi trebalo razvojne. Samo ih nema.

 4. bitnik napisao:

  rotor moš’ zaobić, ali od kapelice ne ujdeš.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.