Počelo 18. izdanje Festivala plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat

Novo, 18. izdanje Festivala plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat, započelo je sinoć, 20. srpnja, uz tri plesne izvedbe. Španjolska umjetnica Laura Aris u 21.30 sati izvela je solo Open Wound (Otvorena rana) na glavnom gradskom trgu, a u 22 sata na sceni u kaštelu Grimani nastupilo je 12 plesača austrijske kompanije Hungry Sharks u energičnoj predstavi Hidden in Plain Sight (Skriveno svima pred očima); prva festivalska večer završila je iza 23 sata uz duhoviti duet Your Mother at My Door (Tvoja majka pred mojim vratima) mađarske grupe Timothy and the Things.

Drugi festivalski dan uključuje dvije izvedbe: Alien Express slovenskih umjetnika Žigana Krajnčana i Gašpera Kunšeka u petak, 21. srpnja, u 21.30 sati na gradskom trgu, a ulaz je slobodan. Slijedi predstava The Devil’s Garden autora i koreografa Davida Hernandeza u izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla koja će biti izvedena izvedena u 22 sata u kaštelu Grimani.

Treća festivalska večer uključuje tri plesne izvedbe – program počinje u 21.30 sati na gradskom trgu uz izvedbu U nizu u koreografiji Ane Mrak, slijedi izvedba Adorabilis portugalsko-brazilskog dua Jonasa Lopesa i Landera Patricka u 22 sata u kaštelu Grimani, a završava uz – Horizont događaja autorice i koreografkinje Martine Nevistić u 23 sata u gradskoj loži.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.