Počelo provođenje malih komunalnih akcija

Ovih se dana intenzivno počelo raditi na provođenju malih komunalnih akcija koje su odabrane na javnim raspravama po pojedinim mjesnim odborima Grada Pazina održanim od rujna do listopada protekle godine u sklopu projekta „Pazi(n) proračun!“. U trećoj godini uključivanja građana u proces donošenja gradskog proračuna, na 12 javnih rasprava odabrana je 41 mala komunalna akcija u ukupnoj vrijednosti od 500.000,00 kn.

Prva faza provedena je još uoči spomenutih rasprava po mjesnim odborima kada su za svaki od 100 – tinjak pristiglih prijedloga napravljeni troškovnici te su procijenjene vrijednosti radova, potrebnog materijala i opreme po pojedinoj maloj komunalnoj akciji. Početkom ove godine krenulo se s prikupljanjem ponuda, a nakon čega su odabrani najpovoljniji ponuđači. Na osnovu odabranih ponuda izrađen je i detaljni terminski plan koji su dobavljači i izvođači radova dužni poštivati te bi sve male komunalne akcije prema tom planu trebale biti provedene do konca travnja ove godine.

Nakon što je dobivena suglasnost vlasnika zemljišta, sljedećih se dana očekuje početak radova u MO Zabrežani na izradi pješačke staze od marketa Polje do obiteljske kuće na k. br. 1A. U planu je i skora izrada betonskih postolja za autobusne nadstrešnice u mjesnim odborima Heki i Zamasku. Također, u izradi su 4 PVC prozora za zgradu stare škole na Lindaru te vanjska stolarija za društveni dom u Grodselu, dok je završeno opremanje društvenog doma u Kašćergi za koji je nabavljeno 10 kompleta stolova i klupa, tzv. „pivskih garnitura“. Ugovoreni su i radovi na postavljanju industrijskog poda u društvenom domu u Grdoselu te za društvenu prostoriju u Katunu Trviškom.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.