“Početak i kraj” Arena trikotaže

Izložba Snježane Bratanović „Početak i kraj“ otvorena je 25. lipnja u LG Galeriji Pazin, a moguće ju je razgledati do 6. srpnja.

Fotografije Snježane Bratanović su angažiranog karaktera s povijesno-dokumentarističkim predznakom zlatnog doba proizvodnje trikotaže “Arena”, brenda kojim smo se ponosili i koji je bio prepoznat daleko izvan granica bivše države u kojoj je nastajao.

„Svjesna neponovljivosti trenutka, u siječnju 2016. godine, s fotoaparatom u ruci, napokon sam dobila priliku ući u arhitektonski kameleon, glavnu zgradu nekadašnje trikotaže gdje sam zabilježile gašenje postrojenja pri čemu se ne samo ugasio znak prepoznatljivosti proizvoda visoke kvalitete, već i brojna radna mjesta koja su hranila znatan dio pulske populacije“, započinje svoju priču autorica. „Nakon 65 godina rada od tvornice su ostale tek ruševine. Ovim konceptom, pokušala sam povući paralelu između nekadašnjih »zlatnih vremena«, kada je i proizvodnja bila na vrhuncu, te vremena kada je taj sjaj sasvim iščeznuo i zlatno doba definitivno otišlo u povijest“, kaže Bratanović.

Istoimena serija fotografija višestruko je nagrađivana što je i potvrda njezinog rada na ovim prostorima i priznatim međunarodnim festivalima fotografije kao što je to Rovinj Photodays 2017. te Salon fotografije Vinkovci.

Pulska fotografkinja Snježana Bratanović, počinje se intenzivnije baviti fotografijom prije 7. godina, iako interes za tu umjetnost kreće već puno ranije na klasičnim temeljima foto radionica i edukativnim programima. Fotografija joj je postala ostvareni san i način života. Najčešće se izražava kroz umjetničku formu. Uživa u konceptualnim projektima i dokumentarnim pričama gdje pokušava dati vlastitu interpretaciju svijeta i današnjice. Često eksperimentira s fotografijom, od analogne do digitalne. Izlagala je na mnogobrojnim skupnim izložbama diljem Hrvatske i inozemstva, te samostalno u Zagrebu, Ljubljani i Puli. Dobitnica brojnih nagrada i priznanja od strane struke na domaćim i inozemnim salonima i festivalima umjetničke fotografije.

Priredio B. V.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.