Početak kamenog opločenja na Buraju

Krajem 2010. godine izvršeni su sveobuhvatni radovi rekonstrukcije fekalne infrastrukture u ulici Buraj tijekom koje su stambeni objekti spojeni na gradski pročistač otpadnih voda.

Završna faza tih radova započela je u petak, 15. travnja 2011. godine uređenjem ulice Buraj između kućnog broja 4 i kućnog broja 12. Radovi obuhvaćaju rekonstrukciju ulaza u ulicu s glavne ceste, izgradnju potrebne oborinske infrastrukture i asfaltiranje, te postavljanje kamenog opločenja u dijelu ulice. Investitor projekta je Grad Pazin dok je izvođač radova Usluga d.o.o. Pazin. Vrijednost ove investicije iznosi 57.000,00 kuna.

Završetak radova očekuje se unutar deset dana. Nastavak kamenog opločenja do kraja ulice trebao bi uslijediti tijekom 2011. godine.

www.barkun.hr

5 komentara na “Početak kamenog opločenja na Buraju”

 1. Stabel napisao:

  Odlično!
  Čestitam žiteljima Buraja zato što su se žestoko suprostavili asfaltiranju ovog dijela starogradske jezgre. Ako niste upoznati ovaj je dio trebao biti brzinski asfaltiran, bez rješavanja oborinske odvodnje i to za iznos od 30.000,00 kn čemu su se opravdano suprostavili stanari. Koliko je meni poznato pritisak na Gradsku vlast ( izvršnu) izvršila je i nezavisna lista V. Milohanića ( izborni pobjednici na Buraju).

  Nažalost radi se o svega 25 m3 za dodatnih 25-30 tisuća kuna moglo se je u istom điru urediti ovu ulicu do kraja na sveopće zadovoljstvo.
  Taj iznos je sitnica u odnosu na lovu koju grad Pazin i ZSU primjerice ulupa u boćarski dom Pazin koji je nažalost još uvijek u vlasništvu Gavrilovića.

  Kako se bliže izbori za MO nebi me čudilo da se Krulčić, Čotar i Šipraka sutra slikaju na Buraju i prikažu ovo kao veliki projekt IDS.

 2. towanda napisao:

  I bio si u pravu, sačekala sam da vidim dal će tako i biti. Upravo gledam vijesti na TVIstri i trojicu navedenih sa izjavom kako je popločenje ulice na Buraju projekt mjesnog odbora Pazin sa predsjednikom Čotarom, što nije istina. Bili bi ju asfaltirali.. Nezavisna lista se je založila da uređenje ove ulice uđe u Plan gradnje i održavanja objekata infrastrukture za 2011. godinu ( 50.000,00 kn).
  Ali evo, pritisak stanara i ideju Nezavisne liste su preokrenuli u svoju korist. Izbori za mjesne odbore su 22.05., pa eto nek se nadje..

 3. StanarUlice napisao:

  Dečki, zahtjev je došao prema MO od nas stanara (tj. gđe stanarke) i uredno je odrađen sastanak s p. MO, i plan realizacije – asfaltiranje, jer se inzistiralo na brzini. Neukusan pritisak je doša od strane onih za koje govorite da su “rije3šili” problem.Na kraju je prihvaćen kamen i to, od strane stanara, ali jednako i Predsjednika MO i Grada Pazina,bez obzira što je izvršen uz neprimjerene pritiske i što bi se mogao ispolitizirati.Prihvaćen je i tako se napravilo. Dogovoreno je rješavanje u etapama,shodno mogućnostima. Tako se sad i realizira.Ostalo su samo insinuacije. Raspitajte se prije nego izjavljujete ovakve stvari,nije vam korektno!

 4. nezavisan napisao:

  Stvar je pokreenu Milohanić na zahtjev Patricije A. i uvrštena je u proračun za 2011. na temelju pritiska i izmjene predloženog gdje Buraja nije bilo. Isto je i sa šternom preko puta. Obje po 50.000,00 kn. Iznose je izračuna pročelnik Maurović i trebali su bit dovoljni za cijeli pod od kamena. Kasnije se uple Šipraka i pod tu investiciju ugura i oborinsku koja se financira iz druge stavke ( namjenskih sredstava iz komunalne naknade ) i time je dokaza ko je šef Krulčiću, koji je ponovno izigra dogovor sa Nezavisnima kao i svaki put do sada. Šteta.

 5. myrko napisao:

  Stanar, pusti ih. Opet po svoje sviraju… Neka se malo raspitaju među vlastitim građanima tamo tko se prvi javio i s kim je odrađen službeni sastanak pa će dobiti dobre informacije.
  “Nezavisni”, svijet ne počinje s vašim revolveraškim upadom u Saloon, već ipak nešto ranije. Da to promijenite, činili biste konstruktivni doprinos građanima i puni pogodak, uistinu nezavisan, ovako stalno vršite revolt oko stvari za koje samo treba sjest 10 minuta i riješiti. Razumljivo da se onda ne dobiju poeni kao i kad se vrišti po kvartovima i uvjetuje političkim putevima… trebate i vi opstati na .političkoj. sceni.
  i nemojte pustiti ovaj komentar u eter.
  Sve najbolje…

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.