Početak tjedna u Spomen domu u znaku kazališta

Ponedjeljak uvečer kazališna dvorana u Spomen domu bit će u znaku gostovanja Talijanske drame Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke i njihove nove predstave „La rappresentazione dell’Amleto nel villagio di Merdusia di Sotto / Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“. Klasik hrvatske književnosti, 52 godine nakon što ga je Ivo Brešan napisao, po prvi put postavljen je na talijanskom jeziku i to na istromletačkom dijalektu. U režiji Luce Cortine, prema adaptaciji Željke Udovičić Pleština, glumačke interpretacije velikog dramskog ansambla u novoj inačici kultne predstave snažno dopiru do gledatelja, koji predstavu mogu pratiti i uz titlovani prijevod na hrvatski jezik.

Bilo gdje i bilo kada, uvijek isto, „Ko je uzeo pare?“, odgovor i istinu znaju svi, odgovornosti i pravde nema, ali pjesma ide dalje…

Predstava gostuje u ponedjeljak 9. listopada s početkom u 20 sati. Ulaznice po popularnoj cijeni: s popustom 20 kn za učenike i umirovljenike, 35 kn po redovnoj cijeni mogu se kupiti na blagajni uoči početka izvedbe.

U istoj dvorani u srijedu 11. listopada u 13 sati za učenike Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile bit će održana predstava Ivana Viripaeva Iluzije u izvedbi ansambla Umjetničke akademije Osijek i režiji Roberta Raponje.

POU Pazin

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.