Počinje “Istarsko proljeće”

istarsko_proljece_biciklizam.jpgOd 17. do 20. ožujka voziti će se međunarodna etapna utrka kroz Istru „Istarsko proljeće“. Utrku koju tradicionalno organizira pazinski Biciklistički klub „Meridiana – Kamen“, ove će godine doživjeti svoje osmo izdanje.

Utrka se nalazi u međunarodnom kalendaru Međunarodnog Biciklističkog Saveza za Europa Tour registrirana kao klasa 2. Za bodove Svjetskog kupa boriti će se više od dvijesto vozača iz 33 ekipe; među kojima će biti i vozači iz dvije istarske ekipe. Vozači iz Loborike sigurno žele pokazati dobru formu pred domaćom publikom, a tu su još i uzdanice Meridiana Kamena. Nagradni fond utrke je nešto manje od 9 500 eura.

Utrka započinje sutra, 17. ožujka, prologom, koji se vozi od Tinjana do Svetog Petra u Šumi. Prva etapa duga 137 kilometara voziti će se u petak. Ştart je u Zelenoj Laguni u Poreču, a cilj je u Labinu. Druga etapa duga 157 kilometara vozi se u subotu sa startom u Vrsaru i ciljem u Motovunu. Posljednja etapa voziti će se u nedjelju, kada će biciklisti krenuti iz Pazina i proći dionicu dugu 141 kilometar do cilja u Zelenoj Laguni. Spomenimo da su u dosadašnjim izdanjima ukupni pobjednici uvijek bili stranci, što može biti samo dodatni motiv domaćim vozačima.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.