Počinje 10. Festival fantastične književnosti u Pazinu i Opatiji

10. Festival fantastične književnosti održavat će se u Pazinu i Opatiji 12. i 13. kolovoza 2011.

U petak, 12. kolovoza na Pazinskom Kaštelu održat će se književna večer i predstavljanje aktualne produkcije SF&F knjiga iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije. Između ostalog bit će predstavljene Istrakonska zbirka “Deseti krug”, Sferakonska zbirka “Lakuna”, Ze-konska zbirka “Posljednja bosanska kraljica”, Paladinova zbirka “Apokalipsa juče, danas, sutra”, riječka zbirka “Laboratorij fantastike 2″; zbirke “Manufaktura G” (Adrijan Sarajlija), “Godine u magli” (Jovan Ristić), “Poljubac žene-vješalice” (Natalija Grgorinić & Ognjen Rađen), “Katarinino ogledalo” (Senada Zatagić), “Božja vučica” (Aleksandar Žiljak), “Najveća igra u svemiru i šire” (Danijel Bogdanović); romani “Netopir i črni ljudi” (Denis Peričić), “Društvo tragača” (Adnadin Jašarević), “Čovjek koji je pao s neba” (Branko Lučić), “Medulinvazija” (Saša Šebelić); strip “Družina Dardaneli”…

U subotu, 13. kolovoza u Muzeju turizma u Opatiji održat će se predavanja Borisa Švela s temom “Turizam u znanstvenoj fantastici” i Korada Korlevića “Turizam budućnosti” s početkom u 18 sati. U 21 sat u Vili Angiolini održat će se književna večer i predstavljanje festivalske zbirke “Turističke priče” u nakladi Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu; nastupaju: Pavle Zelić, Zoran Krušvar, Jasmina Blažić, Goran Skrobonja, Ivana Delač, Adrijan Sarajlija, Andrina Pušić, Ernie Gigante Dešković, Aleksandar Žiljak, Andrej Podobnik, Branko Lučić, Manja Šegrt, Luka Mataković, David Kelečić.

Jubilarni deseti Festival fantastične književnosti organizira udruga Albus iz Pazina, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem u Pazinu, Turističkom zajednicom grada Pazina i Gradom Opatijom. Pokrovitelji Festivala su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Pazin i Grad Opatija. Nakon tema i natječajnih zbirki iz minulih godina o vampirima, staroslavenskim bogovima, divovima, dinosaurima i zvijezdama te ostvarenim festivalskim suradnjama s općinama Tinjan, Gračišće, Motovun, Bale i Višnjan ovogodišnja tema festivala i festivalske zbirke kratkih SF&F priča je turizam, a partner je kolijevka hrvatskog turizma, grad Opatija.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.