Počinje DH sezona: Družeta brani kup, Šišović prvenstvo

2Sljedećeg vikenda, od 12. do 14. travnja u Velom Lošinju počinje nova downhill sezona. Zanimljivo, iako je službeno u pitanju prvenstvo Hrvatske prvu utrku ograniziraju gosti MTB Trbovlje jer bodovat će se i za slovenski pokal. Još zanimljivije, imamo još jednu novu DH stazu, ali ne i više utrka nego prošle godine!

DH kup Hrvatske ove će godine imati pet utrka, nakon Lošinja će se voziti još dva downhilla u Hrvatskoj (Buzet u svibnju i Gračišće u rujnu) te dva u Sloveniji. Pakrac, Ivanščica, kao ni Samobor ove godine nisu u kalendaru. Utoliko više kapa dolje MTB Trbovlju i lokalnim suorganizatorima, AK Lošinj i turističkoj agenciji VAL.

Ne samo da su uredili stazu koja s vrha Sv. Ivana ide kroz kamenjar i šumu Podjavori do same obale u Velom Lošinju (256 metara visinske razlike, 1,7 km dužine…), nego su pripremili i 1500 eura za najbrže, kao i popularne cijene smještaja za smiješnih 11 eura po osobi. Ono prvo, lopatanje i šejpanje staze odradili su Slovenci, smještaj i lokaciju osigurali su domaćini.

‘Staza je izvrsna, tehnička i brza, ali svaki opasniji dio ima chicken line negdje sa strane’ istaknula nam je izbornica DH repke Kristina Kodrnja u slušalicu. ‘Zbilja su uredili stazu koju može voziti svatko, ali samo najbolji mogu po njoj juriti. Dodali su nekoliko skokova i zavoja, no staza ionako ide između suhozida i oko stijena, a onda se strmoglavljuje kroz šumu i blato tako da nije bezopasna, ali očekujem dobru jurnjavu…’

Downhill na Lošinju se boduje za naš i slovenski kup, ali je i Prvenstvo Hrvatske tako da očekujemo sve velike dečke i cure na startu. Uključujući i neke koje smo lani gledali u UCI Svjetskom kupu. Također, utrka je open kategorije tako da sudjelovati mogu i rekreativci prijavljeni do srijede 10. travnja. Za više informacija kliknite na službenu stranicu DH Lošinja ili Vala i svakako razmislite o izletu. Ni inače ne treba objašnjavati kako izgleda proljeće na Velom Lošinju, no ovaj put u ponudi je i adrenalin.

Podsjećamo, kod naših titulu osvajača kupa brani Bero Topol iz BBK Šišmiš, a prvaka Marko Šišović BK MTB Istra-Pazin, a sigurni smo da će iza njih vrebati uobičajeni sumnjivci. Kod cura je slično: Andrea Radačić iz Supersnurf Mulebara brani naslov prvakinje, a Dubravka Družeta iz Istre – Pazin osvajačice kupa. Tko će se okititi naslovom prvaka, a tko bodovima za kup doznajte uživo sljedećeg vikenda u Velom Lošinju.

supermen.tportal.hr

Foto: Lorena Gellini

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.