Video: Počinje izgradnja stambeno-poslovnog objekta u Ulici Miroslava Bulešića

2Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Ulici Miroslava Bulešića, nasuprot autobusnog kolodvora u Pazinu, najavljen je početak izgradnje stambeno-poslovnog objekta ukupne vrijednosti 4.938.000,00 kuna bez PDV-a. Na lokaciji gdje će uskoro niknuti novi stanovi za građane te poslovni prostori, prije nekoliko dana pročišćen je teren te pripremljen za novu gradnju. Konferenciji su prisustvovali gradonačelnik Grada Pazina, Renato Krulčić, predsjednik uprave Usluge d.o.o. Pazin, Dragan Šipraka te predstavnik izvođača radova i član Uprave tvrtke Mipcro d.o.o., Slavko Kisiček.

“Jako smo zadovoljni izborom izvođača radova jer je upravo tvrtka Mipcro iz Ivanca netom završila s radovima na novoj sportskoj dvorani,” naglasio je gradonačelnik Krulčić te dodao: “Vrlo nam je važno da naši sugrađani imaju priliku kupiti stan po povoljnijim uvjetima, jer je rješavanje stambenog pitanja jedno od egzistencijalnih prioriteta svakog čovjeka”.

Za potrebe realizacije ovog projekta, Grad Pazin je sudjelovao ustupljivanjem građevinskog zemljišta te komunalnim doprinosom. Na provedenom natječaju prodano je sedam stanova, dva poslovna prostora, a u najavi je kupnja još dva stana te jednog poslovnog prostora. Objekt koji se gradi sadrži ukupno 13 stanova i četiri poslovna prostora. Kako nisu svi prodani, za slobodne nekretnine raspisat će se novi natječaj u studenome 2014. godine. Planirani rok izgradnje je deset mjeseci, a Grad Pazin je vrlo zadovoljan izborom izvođača radova. Kisiček iz tvrtke Mipcro pohvalio je suradnju s Gradom Pazinom i Uslugom d.o.o. te naglasio kako će svakako nastojati opravdati ukazano povjerenje investitora i budućih vlasnika nekretnina.

“Usluga d.o.o. Pazin nadzirat će provedbu investicije, a ujedno je i nositelj ove investicije. Skrbit će se o osiguravanju potrebne dokumentacije za realizaciju izgradnje te svih procedura i aktivnosti do prodaje i uručivanja nekretnina budućim vlasnicima,” naglasio je Dragan Šipraka.

Po definiranoj cijeni stambenog kvadrata od 890 eura te cijeni poslovnog prostora od 1.100 eura, Grad Pazin i izvođač radova tvrtka Mipcro omogućili su da zainteresirani mogu kupiti svoj kvadrat po znatno povoljnijim uvjetima od trenutno aktualnih na tržištu nekretnina. U cijenu je uračunato kompletno uređenje stana do završne faze. Zgrada će imati visoki energetski koeficijent, što znači smanjene troškove grijanja i hlađenja. U cijenu stana uključeni su i troškovi etažnog elaborata, certifikacije zgrade i uređenje okoliša. Kupci se ovim projektom dovode do vlasničkog lista i useljenja koje se očekuje u roku od deset mjeseci. Kako bi građanima olakšali put do vlastitog stana, osigurano je i kreditno praćenje banke tijekom cijelog procesa kupnje, gradnje i useljenja.

Novi natječaj će biti objavljen na: www.pazin.hr i www.usluga-pazin.hr!

FB: TV Istra

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.