Počinje jubilarni 10. Last Minute Open Jazz u Balama

Last Minute Open Jazz Festival u Balama ove godine priprema svoje deseto, jubilarno, izdanje. Pazinska Veja nastupa tri dana.

Od 1. do 4. kolovoza ovaj gradić u samom srcu Istre, preuzeti će, sa ponosom, ulogu mjesta nezaboravne i čarobne atmosfere, kvalitetne glazbe i istinskog kreativnog stvaralaštva, kakvo i priliči jazzu, ali i životnom stilu i opredjeljenju. Sami organizatori i suradnici za sebe će reći da su prije svega i nakon svega upravo to – jazzeri, improvizatori života!

Osim desetom godinom festivala u Balama, organizatori su ponosni da ediciju festivala, petu godinu za redom pripremaju na predivnom otoku Korčuli, u Vela Luci 6. i 7. kolovoza, te da se ove godine pridružuje i treća, jednako čarobna edicija festivala i to ni više ni manje nego na otoku Lastovu, koja će zaokružiti ovo glazbeno putovanje LMOJ Festivala 8. kolovoza.

Festival koji je do sada ugostio brojna poznata imena na svjetskoj jazz sceni (nabrajanje bi potrajalo, a izostaviti ikoga bio bi preveliki propust) ove godine u prvi plan stavlja domaće umjetnike, uz pokoje internacionalno iznenađenje i posebne goste, čije stvaralaštvo i doprinos neupitno parira razini kolega sa svjetske scene, te čija će glazbu, za sva tri izdanja festivala 1.-8. kolovoza zagarantirati doista posebno iskustvo za sve koji se ove godine odluče biti dio Last Minute priče te prihvatiti poziv za bajkovito putovanje.

Tako u Balama, 1. kolovoza nastupaju Ratko Divjak trio, BBBG feat. MAALO i Big Band Funk Show, 2. kolovoza Ratko Zjača kvartet i Damir Kukuruzović kvartet, 3. kolovoza Melita Lovričević Ensemble i Veja, te 4. kolovoza Atma Mundi Ensemble i B’FUNstalation.

Na Korčuli u Veloj Luci, 6. kolovoza nastupit će B’FUNstalation i Veja, 7. kolovoza Oliver Dragojević i gosti, dok će 8. kolovoza na Lastovu nastupiti B’FUNstalation i Veja.

Sutra će u Multimedijalnom centru ‘Ulika’ u Balama biti otvoren 52. ‘Castrum Vallis’. Tradicionalnu izložbu ‘Castrum Vallis’ ljubiteljima umjetnosti ne treba posebno predstavljati, jer oni znaju da je to mjesto na kojem mogu izlagati svi koji nose umjetnost u srcu.

ipress.rtl.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.