Počinje Kazališni kamp

Šesti Kazališni kamp u Pazinu, koji od 26. srpnja do 3. kolovoza organizira zagrebački Dramski studio Tirena, okupit će stotinjak djece i mladih iz cijele Hrvatske te učitelja, pedagoga, voditelja kazališnih grupa, rehabilitatora, glumaca amatera i profesionalaca.

Polaznici će u jutarnjim satima moći pohađati radionice o osnovama glume, režije, dramske tehnike, lutkarstva, pantomime i razrade dramskog teksta, dok će im u popodnevnim satima na raspolaganju biti one o scenografiji, dramaturgiji, mjuziklu,
scenskoj borbi, pripovijedanju, plesu i drugim temama vezanim uz kazalište i ostale scenske umjetnosti. Za trajanja kampa djelovat će i radijska radionica, koja će reportažma pokrivati zbivanja tih dana u Pazinu.

U sklopu otvorenja Kazališnog kampa, koje je zakazano za nedjelju, 26. srpnja u 20 sati u velikoj dvorani pazinskog Spomen doma, bit će prikazana i predstava Dramskog studija Tirena »Avanture Vreaka i Smeaka« u režiji voditeljice ovog kampa Ines Škuflia Horvat. Do kraja Kazališnog kampa prikazat će se još dvije predstave, namijenjene polaznicima i građanstvu: u utorak, 28.srpnja, također u Spomen domu na programu je predstava na engleskom jeziku »Red wine & canvas« britanskoga Dreamscape Theatrea u režiji Nealea McGratha, idućih dana prikazat će se i interaktivna Tirenina predstava »Zemlja jabuka«, a posljednjeg dana kampa polaznici će na javnim prostorima u Pazinu prikazati što su u tih devet dana naučili i pripremili.

D. Š.  – Glas Istre

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.