Podbacila prodaja gradskih nekretnina

PazinJoš je jedan natječaj za prodaju nekretnina u gradskom vlasništvu završio debaklom: od šest ponudenih nekretnina sveukupne vrijednosti početnih cijena od čak 14,3  milijuna kuna, prodane su samo dvije od kojih će Grad utržiti ukupno nešto više od 1,3 milijuna kuna, što je puno manje od očekivanog.

Jedina prodana gradevinska parcela je ona površine 1.579 četvornih metara, izmedu zgrade pazinskog HAK-a i ulice Dršćevka. Kupac je neposredni susjed: Auto-klub
Pazin, koji je za nju ponudio 1,165 milijuna kuna. Druga prodana nekretnina je mali neetažirani stanod dvadesetak kvadrata u ulici 43. Istarske divizije, za kojeg su stigle čak tri ponude, a najpovoljnija je iznosila 140.000 kuna (33 tisuće više od početne cijene).

Iako je gradska uprava polagala velike nade u prodaju preostalih nekretnina kako bi se namakla sredstva za kapitalne gradske projekte, za poveću gradevinsku parcelu od 1,3 hektara i do nje još jednu od 2.400 četvornih metara u susjedstvu benzinske crpke Ri-Petrola, te za dvije gradevinske parcele u poslovnoj zoni Ciburi II (od 4.345 i od 3.270 kvadrata) – nije stigla nijedna ponuda. Za spomenutu parcelu kraj Ri-Petrola ovo je već treći neuspješni pokušaj prodaje javnim natječajem.

Glas Istre, 31. svibnja 2011.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.