Podsjetnik: Javno predstavljanje nacrta Plana upravljanja starom gradskom jezgrom u Pazinu

Grad Pazin poziva sve zainteresirane građane, tvrtke, obrte, javne ustanove, institucije i organizacije civilnoga društva na javno predstavljanje nacrta Plana upravljanja starom gradskom jezgrom u Pazinu, koji se provodi u sklopu projekta KulTourSpirit, a koji će se održat u Spomen domu, u dvorani Istra, u utorak 10. listopada 2017. godine s početkom u 18:00 sati..

Plan upravljanja izrađuje se kako bi se utvrdio budući smjer razvoja i modeli upravljanja pojedinim prostorima unutar stare gradske jezgre. Isti treba uključivati procjenu problema vezanih uz pravnu zaštitu, imovinske odnose, građevinsko stanje i stanje infrastrukture, prostorno planiranje, promet, upravljanje posjetiteljima, prezentaciju povijesno-kulturnih vrijednosti te ostale bitne aspekte očuvanja i unapređenja stanja u jezgri.

Naglasak unutar definirane metodologije izrade Plana razvoja kao najvažnijeg strateško-planskog dokumenta za razvoj stare gradske jezgre Pazina stavljen je upravo na participativnu metodu, s ciljem njegove što kvalitetnije izrade te usvajanja načela regionalne politike EU, a koja su dio zakonodavnog okvira Republike Hrvatske.

U tu svrhu oformljeno je Koordinacijsko vijeće za praćenje izrade i provedbe Plana upravljanja starom gradskom jezgrom te su održani sastanci fokus grupa na kojima su definirani razvojni problemi i potrebe na razini stare gradske jezgre.

Također, do 11. listopada 2017. godine otvoreno je savjetovanje sa zainteresiranom javnošću, u sklopu kojeg se mogu dostaviti prijedlozi, komentari i primjedbe na predloženi nacrt Plana. Isti je objavljen na internet stranicama Grada Pazina gdje se mogu pronaći upute za sudjelovanje u javnom savjetovanju zajedno sa obrascem sudjelovanja. Objavljeni nacrt Plana upravljanja starom gradskom jezgrom u Pazinu predstavlja radni materijal pa je kao takav podložan ispravcima, izmjenama i dopunama te se ne može smatrati konačnim, u cijelosti dovršenim prijedlogom Plana.

Pozivaju se na sudjelovanje svi zainteresirani dionici na koje ovaj dokument na bilo koji način utječe.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.