Podsjetnik za dostavu prijedloga za Pazi(n) Proračun!

2Grad Pazin podsjeća sve građane i građanke Grada Pazina da do 31. srpnja 2015. godine osobno, e-mailom ili poštom dostave Gradu Pazinu prijedloge malih komunalnih akcija za koje smatraju da ih je potrebno provesti na području njihovog Mjesnog odbora.

Obrazac za prijavu malih komunalnih akcija možete preuzeti na linku – pazin.hr

Kako se uključiti?

Preuzmite obrazac „Prijedlog male komunalne akcije“ sa web stranice proracun.pazin.hr ili u gradskoj upravi Grada Pazina;
Ispunite obrazac i dostavite ga u razdoblju od 18. lipnja do 31. srpnja 2015. godine:
e-mailom na: [email protected]; poštom ili osobno na: Grad Pazin, Družbe Sv. Ćirila i Metoda 10, 52000 Pazin, s naznakom „Pazin proračun“.

Sve pristigle prijedloge gradske službe će analizirati i procijeniti njihovu financijsku vrijednost nakon čega će se svi prijedlozi predstaviti građanima na javnim tribinama. Tribine će se održati tijekom rujna u svim Mjesnim odborima a na njima će, nakon predstavljene analize i rasprave, građani moći glasati za onu komunalnu akciju (od pristiglih prijedloga) koju smatraju najpotrebnijom za uvrštenje u proračun i realizaciju tijekom 2016. godine.

Što je mala komunalna akcija?

Gradnja, uređivanje i održavanje manjih objekata kojima se poboljšava komunalni standard na području mjesnog odbora, a koji nisu obuhvaćeni drugim programom, npr. manji dijelovi mjesne mreže za priključke; zelene površine; parkovi i dječja igrališta; putovi; sporedne ceste i nogostupi; kulturni, sportski i drugi javni objekti i sl.

Ilustracije radi, u prošlom su ciklusu Projekta građani su glasanjem na javim tribinama izabrali 19 malih komunalnih akcija pojedinačne vrijednosti od 2.500 do 25.000 kuna. Na svakoj su tribini u svakom mjesnom odboru izabrane jedna do tri male komunalne akcije, ovisno o njihovoj vrijednosti. Među realiziranim akcijama su se tako našle aktivnosti uređenja i opremanja dječjih parkova, javnih površina i sportskih terena, postavljanje jednog do dva rasvjetna tijela na javnim površinama, postavljanje novih autobusnih čekaonica i slično, sveukupne vrijednosti oko 300.000 kuna.

Pazi(n) Proračun! je projekt od kojeg višestruke koristi ostvaruju i Grad Pazin i građani Grada Pazina između ostaloga i zbog toga što pridonosi unapređenju međusobnih odnosa. Građani se informiraju i uključuju u donošenje odluka o raspodjeli ograničenih sredstava koja nisu dovoljna za zadovoljenje svih želja i potreba te im se na ovaj način daje prilika da odrede prioritete ulaganja u svom Mjesnom odboru.

Više informacija: proracun.pazin.hr

10 komentara na “Podsjetnik za dostavu prijedloga za Pazi(n) Proračun!”

 1. komunista napisao:

  Ste i za ovo lito dobili 75 000 eura . Ili je to samo bija fjasko od lani da duplo vise potrosite nego date narodu

 2. heki napisao:

  kopunista, jedini fijasko lani si bio ti, a kasnije si na izborima za mjesne odbore doživio još jedan fijasko, ke bed, a tako rječit i naočit :(

 3. srce napisao:

  ala nu, čovik je pensa da SDP more pomoć , sad se je opametija i vidi da ne more. On je namjerno išao na listu za Mo da srusi SDP-u rejting. Neki rokaju iz vana, neki iz unutra :)…bravo komunista

 4. komunista napisao:

  Blaženi vi koji govorite u neznanju. Ma na kojemi izbori san ja bija ma koji sdp ha ha ha.

 5. pozitivac napisao:

  Ajde svi hejteri, mrgudi, protivnici svega, neupućeni, živčani, pesimisti i ostali slični – odjebite s iPazina u troskocima u 3pm, i prestanite svaki dan ljudima kvarit raspoloženje svojim podjebavanjem i pljuvanjem svega i svakega!!!
  Hvala adminu na odobravanju komentara.

  1. srce napisao:

   ti si na nekim drogama ili radis u Gradu :D
   Kako god, reakcija ti je malo previše nabrijana, hoj na godišnji :D

   Ljudi su nabrijani jer su izgubili povjerenje. Izgubili su povjerenje jer godinama, sustavno Pazin propada. Ovaj privid da se nesto događa, je samo privid. Pravi problemi tek dolaze, kada bude na naplatu stiglo sve. Mislite da je dvorana uspjeh ovog gradonacelnika? Sjetite se toga svaki put kad vam prirez bude jos veci, kada vam iz Grada budu porucili da nema para za vasu djecu, za neke druge potrebe. Otvorila se nova firma da se smjesti nove/stare uhljebe i trutove ovog grada. Gradonacelnik i njegovo gospodarenje imovinom. Sumnjivi pokusaji da se digne poduzetnistvo. Udruge koje rade posao firmi. Firme koje duguju pare Gradu ali i dalje dobivaju prilike za zaradit na stetu Grada, a na svoju korist. Firma koju gone u drugoj županiji, ali se evo u našem gradu za nju posebno sazivaju sjednice i to ne bilo kakve, vec one kojima je cilj nagovoriti vjecnike da glasaju za to da nam odlazu opasne otpade tu na korak od kuća- Bravo pozitivac, super da si sretan, blago tebi, ja nisam.

   Ali mogu se sloziti da ovaj projket ima šansu primijeniti stvari.Rješenje nasih problema jesu angazirani građani, oni koji se nisu dali kupiti mjestom u nekom odboricu, nekim sređenim delom ili uslugom. Kad se takvi probzude, shvate da je moć u njihovim rukama, ovi ostali nece vise imat ni šansu ni moc da nam kvare rasploženje. Tebi komentari na ipazinu kvare raspoloženje? Guess what, mozes ih ne citati. Meni situacija u gradu kvari raspolozenje, i ne mogu se bas samo tako preseliti.

   1. komunista napisao:

    Očigledno kad misliš da je on na drogama dobro si upoznat sa konzumacijom tih tvari. A ča ti si novi pazinski bezgrešni MESIJA a da si štap utjehe

    1. Penetenziagite napisao:

     Za jednog komunistu, previše se koristiš religioznim terminima.

 6. religija napisao:

  Prevario bi se, ireligiozne osobe obično imaju bolje znanje o religiji nego sami vjernici jer većinom vjern ici prihvaćaju servirano dok ireligiozne osobe malo o tome i pročitaju pa usput i razmišljaju.

  1. komunista napisao:

   Svaka ti čas imaš pijaču od mene ti si pametan . Samo reči kadi

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.