Pokloni najmlađima i socijalno ugroženima

Pazin - zgrada općineU ovo predblagdansko vrijeme, Pazinsko gradsko poglavarstvo udovoljilo je zamolbama nekoliko ustanova i udruga i dodijelilo im sredstva za nabavu božićno-novogodišnjih poklon paketa, a prihvaćen je i financijski podržan program „Društva naša djeca“ Pazin povodom prosinačkih blagdana.

Centru za socijalnu skrb Pazin Poglavarstvo je dodijelilo 4.200 kuna za kupnju poklon paketa namijenjenih osobama smještenim u ustanovama socijalne skrbi i udomiteljskim obiteljima u Brkaču, Puli, Rovinju, Nedešćini, Novigradu i Dugom Selu.
U suradnji s Crvenim križom 92 socijalno ugrožene osobe i obitelji s područja Grada Pazina također će dobiti blagdanske pakete, za što će se iz gradskog proračuna izdvojiti 10.800 kuna.
Poglavarstvo je sa 2.000 kuna pomoglo i nabavu poklon paketa za članove Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, te sa 500 kuna Udruzi roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju.

Gea Vlaketić iz pazinskog „Društva naša djeca“ predstavila je članovima Poglavarstva Program obilježavanja prosinačkih svečanosti za najmlađe. Programom je predviđen niz kazališnih predstava, kino projekcija, Božićni sajam koji će se održati na Trgu Slobode od 10. do 14. prosinca, a svakako najveselije biti će 19. prosinca kada dolazi Djed Mraz, koji će u prijepodnevnim satima posjetiti djecu u dječjem vrtiću, dok će poslijepodne u Spomen domu uz prigodni program darivati djecu koja ne polaze vrtić. Poglavarstvo je odlučilo da se vrijednost poklon paketića poveća sa 50 na 60 kuna, te će se iz proračuna za Prosinačke svečanosti izdvojiti ukupno 69.800 kuna, dok DND planira od sponzora i donatora osigurati još 4.000 kuna.
DND podnijelo je Poglavarstvu izvještaje o realizaciji Programa obuke djece neplivača i ovogodišnjeg Dječjeg tjedna.

„Folklorno društvo Pazin „održati će 15. prosinca Božićno-novogodišnji koncert na kojem će ugostiti KUD „Petar Zrinski“ iz Vrbovca. Ovaj je program Poglavarstvo podržalo sa 4.000 kuna.

Temeljem svog ranijeg zaključka Poglavarstvo je usvojilo tekst Sporazuma o sufinanciranju Programa rada Savjetovališta za brak i obitelj po kojem bi Grad Pazin, Grad Buzet i općine Pazinštine razmjerno broju stanovnika i broju korisnika usluga Savjetovališta zajednički sufinancirali njegov rad. Prijedlog sporazuma uputit će se Gradu Buzetu i općinama Cerovlje, Gračišće, Karojba, Lupoglav, Motovun, Sv. Petar u Šumi, Tinjan i Žminj na usvajanje, a primjenjivao bi se od 01. siječnja 2008.

Na prijedlog Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti Poglavarstvo je donijelo odluku da se od privatnog vlasnika kupi 4.136 m2 zemljišta uz groblje u Trvižu koje će se koristiti kao parkiralište, za što treba izdvojiti oko 122.000 kuna.

Poglavarstvo je izdalo dozvolu „Uslugi“ d.o.o. da na zemljištu u vlasništvu Grada Pazina odlaže komunalni otpad. Sadašnja površina odlagališta Jelinčići je gotovo popunjena, te je dozvoljeno „Uslugi“ da za odlaganje odpada koristi zemljište u neposrednoj blizini što je omogućeno i Studijom utjecaja na okoliš, a postupak dobivanja lokacijske dozvole je u tijeku.

Dario Brajković
“Radio052”

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.