Pola kilometra adrenalinskog “leta” nad Jamom

2Nova linija Ziplinea preko Pazinske jame, koja će povezivati platformu pokraj Kuće za pisce na Buraju s onom iznad spilje Babina kuća, bit će otvorena 1. svibnja, najavljuje alfa i omega avanturističkog projekta “lebdenja” nad Pazinskom jamom Luka Labinjan, vlasnik tvrtke Quadruvium iz Karojbe koja je dobila odobrenje svih nadležnih ustanova za ovu neobičnu atrakciju, koja u Pazin s obale privlači sve veći broj turista.

Podsjetimo, Zipline je adrenalinska vožnja niz čelično uže, a oni koji se odluče na “vožnju” iznad Jame dosegnu brzinu i do 65 kilometara na sat. Lani pokrenuta, ova atrakcija privlači u srce Istre sve veći broj zaljubljenika u adrenalinske sportove.

Također, na isturenoj stijeni pokraj nove platforme upravo niče vidikovac s kojeg puca pogled na bezdan Pazinske jame, koji će uskoro biti otvoren za javnost. Na zapostavljenoj i dosad gotovo nepristupačnoj strani Pazinske jame upravo se radi na pješačkoj stazi (na gradskom zemljištu) kojom bi se u prvoj fazi povezala platforma kod Babine kuće s hotelom Lovac ispod kojeg se nalazi početna platforma Ziplinea, a u skoroj budućnosti i most Vršić koji premošćuje Jamu. Ovim će zahvatima turistima biti omogućen kružni razgled Pazinske jame iz zraka.

Startat će se, kao i dosad, kod hotela Lovac prema Kući za pisce (Buraj) na liniji dugoj 220 metara, a otuda onda do Babine kuće na liniji dugoj 280 m, nakon čega će uslijediti kratko pješačenje uzbrdo (160 m) uz sam rub Pazinske jame do početne pozicije.

foto i tekst: glasistre.hr

6 komentara na “Pola kilometra adrenalinskog “leta” nad Jamom”

 1. staropazinjan napisao:

  Svaka čast, bravo!
  Sljedeće godine još neki sadržaj i malo pomalo moremo pretvorit Pazinsku jamu u jedan adrenalinski park u prirodi.

 2. kifameno napisao:

  Odlično! Sve pohvale za ideju, trud i rad!

 3. Franjo napisao:

  Čestitam Luka. Ovo je najbolji dokaz da se dobre ideje mogu ostvariti. Ovoj je odličan primjer kako privatna inicijativa, naravno ako je kvalitetna, kao ova tvoja može uspjeti. Treba imati znanja i odvažnosti za pokretanje posla. Sviđa mi se tvoj projekt jer dokazuje da se može uspjeti bez kukanja kako nekakva politika nekoga sprečava. Ljude najviše sprečava njihova nepoduzetnost i inertnost. Nažalost živimo u društvu gotovana. Srećom ti si primjer kako se može kad se hoće. Zaslužuješ nagradu Grada Pazina.
  Sretno.

 4. hgajhgads napisao:

  Luka je jedan, jako sposoban, voljan i prva liga čovik. Ima ih još samo nemaju prvi kapital. Da postoji banka koja će pratit ljude s nula para (a jedino oni imaju volje za velike stvari) imali bi puno Luka. Gradska banka!

  1. Franjo napisao:

   Pa ima i banaka izvan Pazina. Samo čini se da nema dobrih ideja, jer dobra ideja, pokazalo se nema prepreka. Ovo je zanimljivo: “tvrtke Quadruvium iz Karojbe koja je dobila odobrenje svih nadležnih ustanova za ovu neobičnu atrakciju”. Dakle tko pita dobije odgovor, odobrenje i kredit, a tko se ne miče od tastature je zajedljiva b…..

 5. RadenkoSlokovic napisao:

  Na natječaju HTZ_a i MINT-a koji je upravo izašao, a traje do 06.05, možete, baš kao i Luka prošle godine dobiti bespovratna sredstva do 150.000 KN. Ako vam treba pomoć, javite se. Detalji: http://business.croatia.hr/hr-HR/Hrvatska-turisticka-zajednica/Potpore-HTZ-a/Poticanje-razvoja-turizma-na-turisticki-nerazvijenim-podrucjima-u-2013-godini?Y2lcMzM0MixwXDI0Mg%3d%3d

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.