Polaznici škole košarke Ghia Staff osvjetlali obraz na Sončekovom danu

Na Sončekovom danu u slovenskoj Gorici u prvoj jakosnoj “najstarijih” 11-godišnjaka Pazinci košarkaši Ghia staff Pazin pod vodstvom trenera Daria Lukšić su dobili petoplasiranu ekipu Republike Slovenije Ajdovščinu sa 29:26 i ekipu iz Republike Austrije Klagenfurt sa 24:20.

Za najuspješnije Pazince su igrali: Luka Zajc, Leon Lukšić, Gvido Guštin, Teo Erik, Anton Močibob  Sven Jurman. U dvije godine mlađoj ekipi pod vodstvom trenera Nevia Ferenčić igrali su sa nešto manje uspjeha Paolo Ančić, Matteo Udovičić, Tin Baća, Endi Bošnjak i Stefano Ferenčić. Zapažen je i nastup najmlađih 8-godišnjaka pod vodstvom trenerskoga tandema Tatjana Ančić i Egidio Fonović za koje su igrali Matej Banovac, Marko Pliat, Erik Fonović, Matteo Ivančić i Ian Juričić.

Ni otežani vremenske uvjeti nisu spriječili najmlađe Pazince, polaznike škole košarke Ghia staff Pazin, te njihove trenere i roditelje na tradicionalni Sončekov dan povodom blagdana Svete Lucije u susjednu državu na druženje sa košarkaškim vršnjacima. Na ovakvim turnirima najmanje su bitni rezultati već druženje najmlađih polaznika kraljice igara. Nakon turneje u Splitu i Šibeniku, igranje lige, te Sončekovog memorijala «pazinski žuti tići» nastavljaju sa profesionalnim ritmom igranja utakmica.

Već u subotu ujutro igraju dvije utakmice mini basket lige Primorsko goranske županije ( kao jedini istarski klub!), a nakon ručka nastavljaju za Kraljevicu gdje već popodne igraju na turniru vršnjaka u organizaciji KK Kraljevica, sve kao uvod u tradicionalni Božićni turnir u Poreču (a usput će odigravati i utakmice Istarske lige). Time će ostvariti svoj program od najmanje 60 utakmica godišnje bez kojih nema razvitka mladih igrača, javljaju iz kluba.

2 komentara na “Polaznici škole košarke Ghia Staff osvjetlali obraz na Sončekovom danu”

  1. karate kid napisao:

    Svaka čast polaznicima škole košarke i čestitke na dobrim rezultatima. Međutim primjećujem da dvije ekipe imaju po pet igrača, a jedna šest pa se pitam kakva je to budućnost pazinske košarke? Kad pogledam članak o karate klubu ne mogu ne primjetiti da ima jako puno djece koja se bave tim sportom uz to sa velikim uspjehom. Zatim u nogometu ima 40-tak djece ispod 11 god., pa penjački klub. Svi imaju djece za normalno funkcionranje, a košarkaši muku muče s košarkaškim kadrom i to ne od sada nego već godinama.Moje mišljenje je da bi klub bio uspješniji da je na turniru imao 30 igrača i izgubio od Ajdovčine.Pokazalo se da i 60 utakmica na godinu ni ljetni košarkaški kamp ni tople dvorane nisu privukle dovoljan broj djece.Možda bi trebalo nešto promjeniti u organizaciji kluba jer petero djece u ekipi baš i nije garancija uspjeha kluba.

  2. gost napisao:

    Da, dobro primjećuješ,samo sjeti se kakvo je vrijeme bilo,tako da dobar dio roditelja nije htio pustit djecu, jedan dio nema putovnica,bio je u pitanju i sam odlazak. Mogli smo napraviti dvije ekipe ali cilj je da djeca što više igraju.Nadalje,svaki sport ima svoje specifičnost pa tako i košarka, mislim da je djeci tog uzrasta najveći problem baciti loptu do koša na visinu 305cm, zato su i nabavljeni mini koševi,visina 265cm.Nemojmo se prepucavat koliko je djece u kojem sportu,najvažnije je da djeca vole sport,bilo koji i neka treniraju,što se samih košarkaša tiče, ispod 11g.imamo 32 košarkaša podjeljenih u tri grupe!Da li nešto treba mijenjat u organizaciji kluba,svki prijedlog, svaku sugestiju pa čak i konstruktivnu kritiku smo spremni saslušat,pa javite nam se!
    Veliki sportski pozdrav SVIM klubovima i puno strpljenja i razumijevanja u radu sa djecom!!!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.