Policija ispitala Kajina; Kajin: Nitko me nije saslušavao

kajin.jpgSaborski zastupnik Damir Kajin ovih je dana bio na obavjesnom razgovoru u policiji, a na zahtjev pazinskog Općinskog državnog odvjetništva, potvrdila je danas glasnogovornica PU istarske Nataša Rogić. Na razgovoru se utvrđivalo je li Kajin počinio kazneno djelo širenja lažnih i uznemirujućih glasina, a rezultati su proslijeđeni u ODO Pazin, gdje će utvrditi ima li osnove za daljnji postupak.

Podsjetimo, Kajin je na tiskovnoj konferenciji u Saboru RH, vezanoj uz postavljanje eksplozivne naprave u pazinskom Boćarskom domu, rekao da taj napad za cilj ima destabilizaciju Istre te da je bio naručen i unaprijed najavljen, spomenuvši telefonsku prijetnju o dizanju Arene u zrak, a samo nekoliko sati nakon eksplozije ustvrdio je da je počinitelj Vilim Bon Thompsonov obožavatelj.

Damir Kajin za Večernji je list opisao da ga je telefonom u subotu nazvao Ivan Jakovčić i kazao mu da Dragutin Cestar, načelnik krim-policije u PU istarskoj želi s njim razgovarati. Potom ga je, kaže Kajin, nazvao Cestar te su telefonom porazgovarali nekoliko minuta. – Nismo razgovarali o Thompsonu nego o eksploziji u pazinskome Boćarskom domu. Sve mi to, ipak, miriše na narudžbu HDZ-a, odnosno Marina Rocea koji je javno tražio da se mene osudi. Ako se naša policija tako igra moći, trebale bi se dogoditi smjene i u istarskoj policiji kao one što su bile i na čelu MUP-a, jer ovako je pitanje koliko će Istrani biti sigurni, rekao je Kajin.

– Upravo smo u subotu navečer u Spomen domu imali skup Mladeži HDZ-a na kojem sam javno pitao kako to da policija još uvijek nije ispitala Damira Kajina, jer se iz njegovih izjava neposredno nakon podmetanja eksploziva da zaključiti da upravo on ima informacije o počinitelju i njegovim motivima. Kajin je, očito, odmah znao da je eksploziv podmetnut upravo zbog Thompsonovog koncerta. Ako je to zbog Thompsona, onda je Kajin kriv koliko i Vilim Bon, rekao je Marino Roce kad smo ga upitali za komentar navedene Kajinove izjave, upozorivši da je Kajina čak i saborska kolegica Tanja Vrbat iz umaškog SDP-a optužila zbog govora mržnje.

Roce je, međutim, cijelom slučaju dodao još jednu zanimljivu dimenziju: „Kajin i IDS ovakvim izjavama žele skrenuti pozornost javnosti s IDS-a kao mogućeg naručitelja ovog čina. Zanimljivo je, naime, da je Vilim Bon radio za kamenoklesara iz Sv. Petra u Šumi, čija je supruga, Larisa Žgrablić-Benčić, bila nositeljica liste IDS-a na prošlim lokalnim izborima.“

Policija još uvijek, zbog teškog zdravstvenog stanja, nije razgovarala s Bonom te su motivi djela i dalje nepoznati.

www.barkun.hr

Nitko me nije saslušavao, niti sam bilo kakav akt o obavljenom obavijesnom razgovoru dobio – rekao je saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin odgovarajući na naše pitanje je li policija s njim obavila razgovor zbog njegovih izjava o bombaškom napadu u Pazinu izrečenih u petak na konferenciji za novinare u Saboru. Naime, policija je jučer potvrdila kako je temeljem zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva iz Pazina s Damirom Kajinom obavljen razgovor, a o obavljenom razgovoru izvijestili su Odvjetništvo.

– Čini mi se da se ovdje izvrgavaju teze. Proziva se one koji se bune protiv ustaštva i bombaške demokracije, a gotovo se sažaljeva one koji postavljaju bombe. Ja nisam postavio bombu u Boćarski dom, nije to učinio niti moj fan, niti moj sljedbenik, a niti član IDS-a – ustvrdio je Kajin. Dodao je kako je u subotu oko 15 sati razgovarao s načelnikom krim-policije Policijske uprave Istarske Dragutinom Cestarom, “ali taj razgovor nisam shvatio kao neki službeni policijski obavijesni razgovor”.

Općinsko državno odvjetništvo iz Pazina navodno je od policije zatražilo da obavi razgovor s Kajinom zbog mogućnosti da je počinio kazneno djelo širenja lažnih i uznemiravajućih izjava ustvrdivši da Thompson u Istri izaziva podjele po nacionalnoj i vjerskoj osnovi te da je bombaški napad u Pazinu bio najavljen i naručen.

– Nazvao me Jakovčić i pitao hoću li razgovarati s Cestarom. On me zatim nazvao i popričali smo 4-5 minuta, i to je bilo sve. Razgovarali smo isključivo u Boćarskom domu, a Thompsona nismo ni spomenuli. Ja sam samo ponovio moja saznanja o bombaškom napadu, a kazao sam i kako znam da je policija imala informaciju da će se nešto u Istri dogoditi. Zato su i čuvali Arenu u Puli, ali očigledno je namjera bio Pazin. Boćarski dom se nije čuvao jer je on naslonjen na garaže Policijske postaje Pazin, pa policija nije ni sumnjala da netko može biti toliko drzak i postaviti bombu njima ispred nosa – kaže IDS-ov saborski zastupnik.

Ogorčen dodaje da je ovo što mu se događa, a posebno ako je s Cestarom vodio službeni razgovor, a da on to nije znao, gore od Facebooka.

– Policija je onda očigledno postupila po nalogu tajnika istarskog HDZ-a Marina Roce koji me unaprijed osudio po nalogu svojih nadređenih s Trga hrvatskih velikana. Do sada sam želio štiti istarsku policiju, ali sada sam u stanju reći da se sigurnost građana u Istri neće povećati, dok u istarskoj policiji ne dođe do promjena – kaže Damir Kajin.  Dodao je i kako ga sigurno nitko ne bi ispitivao da ustašuje, viče ‘za dom spremni’, pjeva ‘Jasenovac i Gradiška stara’, “bio bih onda zaštićen kao Thompson i bolje od ličkog medvjeda, a ovako netko izvrće teze i Istra je sve nesigurnija”.

Kajin je ponovio kako je uvjeren da pazinski bombaš Vilim Bon nije radio na svoju ruku. – Bombaški napad na Boćarski dom bio je planiran i naručen i od policije tražim da pronađe nalogodavca – zaključio je Kajin.

www.jutarnji.hr

8 komentara na “Policija ispitala Kajina; Kajin: Nitko me nije saslušavao”

 1. skriboman napisao:

  Kajin: Nitko me nije saslušavao
  link

 2. mada napisao:

  Ne budimo naivni. Tko financira Regional?

 3. skriboman napisao:

  E, Roce, Roce… Niki te više ni ne shvaća ozbiljno, ali ovo je stvarno previše.
  Ma ča ti našu dragu bojažljivu “Pupu” (Larisa iz Svetega Petra) miješaš u to? Ma je s tobon sve u redu? Ma poglej najprvo u svoju kortu, med guzolisce okoli sebe, umesto ča se za tako ozbiljne stvari tako olako razbacuješ imenima običnih ljudi koji s ničin veze nimaju, i remetiš njihov privatni mir. Stvarno si brižnjačina, da ne rečen jušto trubilina.

 4. - napisao:

  roce nisko! bljak! sad bi i ti mogao zasluziti obavjesni razgovor!

 5. mprodan napisao:

  Kajin malo previse vice “vuk, vuk” :D ma iza svega su masoni, mozda i bin laden, ki ce ga znat. ah da, kajin sigurno zna :D

  1. uberalles napisao:

   Bit će da Roce zna i ono ča Kajin ne zna,a brižan misli da zna i pita da mu nadležni odgovore.Sve u svemu igre su počele, da vidimo da li će bit krvi.Moraš narodu dat igre dok mu kradeš kruh.

 6. exids napisao:

  Kajin .da manje gleda u kristalnu kuglu bi bi jači,ma svejedno jedini ima jaja reć ča misli i ne skriva se ,ne glumi naivčinu ,ima nos za govna koja se uvoze u Istru.Vjerojatno nekima i kvari delo i dogovore,u politici ne moreš nikad reć ,ali jedini za sad nastupa sa imenom i prezimenom.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.