Policija odjavljuje bivšeg načelnika Slobodana Vugrinca iz Motovuna

2Nesporno je utvrđeno da navedena osoba ne živi na adresi prijavljenog prebivališta, temeljem čega je Policijska uprava istarska 22. srpnja 2014. godine na temelju čl 12. st. 1. Zakona o prebivalištu i boravišta građana, te članka 96. st. 1. Zakona o opće upravnom postupku po službenoj dužnosti donijela nepravomoćno rješenje kojim se predmetnoj osobi odjavljuje prebivalište, odgovoreno je iz PU istarske na upit (iPress portala) u vezi s postupkom Slobodana Vugrinca, bivšeg načelnika Općine Motovun i pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Općine Vrsar, koji kao adresu prebivališta navodi Ulicu Pietra Kandlera 4 u Motovunu, piše iPress portal.

Kako su, naime, objavili, Vugrinec – načelnik Motovuna s potporom IDS-a u tri mandata, u službenoj dokumentaciji, uključujući kandidature na izborima ili imovinske kartice, kao prebivalište navodi Motovun, što mu omogućuje da se kandidira za načelnika Motovuna. S druge strane, za naplatu putnih troškova iz motovunskog proračuna služila je stvarna adresa stanovanja u Vrsaru, gdje je i obnašao dužnost pročelnika, na koju se, šest mjeseci nakon gubitka na prošlogodišnjim lokalnim izborima, vratio.

Policija je, dakle, utvrdila, za sada nepravomoćno, da Vugrinec laže u vezi s prebivalištem, dok okolnosti ponovnog zapošljavanja u Općini Vrsar istražuje Upravna inspekcija nadležnog ministarstva, a rezultati se očekuju u rujnu.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.