Nasilničko ponašanje u obitelji

Jučer oko 18 sati pazinska policija zaprimila je dojavu o nasilničkom ponašanju u obitelji u Ulici M. Brajše Rašana te su sukladno Prekršajnom zakonu policijski službenici uhitili 51-godišnjaka iz Pazina. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, muškarac je danas predan na Prekršajni sud u Pazinu.

2 komentara na “Nasilničko ponašanje u obitelji”

 1. finči napisao:

  izvještavati o nasilju u obitelji na način da se objavi slika ulice, rotirke, policije i Hitne nije ništa drugo nego senzacionalizam i lešinarenje. Pojedini slučajevi nasilja u obitelji nisu interes javnosti.
  Na koncu pozivam na slijedeće:

  Etički kodeks novinara usvojen na skupštini HND-a 2006. godine kaže:
  “Članak 16.
  Treba štititi čovjekovu intimu od neopravdanog ili senzacionalističkog otkrivanja u javnosti te je obvezan poštivati svačije pravo na privatni ili obiteljski život, dom, zdravlje i prepisku. Objavljivanje podataka koji narušavaju nečiju privatnost, bez nečije privole, mora biti opravdano interesom javnosti. Korištenje sredstava za snimanje izdaleka osoba u njihovom privatnom kruženju i njihovom privatnom posjedu, a bez njihova odobrenja, neprihvatljivo je.
  Posebna se pozornost i odgovornost zahtijeva kad izvještava o nesrećama, obiteljskim tragedijama, bolestima, djeci i malodobnicima, u sudskim postupcima poštuje pretpostavku (presumpciju) nedužnosti, integritet, dostojanstvo i
  osjećanje svih stranaka u sporu. “

 2. perokojitigajeutero napisao:

  u potpunosti se slažem. Gdje je u ovoj vijesti interes javnosti? Osim pražnjenja niskih strasti.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.