Policija zaustavila uzgoj na omanjim plantažama marihuane u Pazinu i Rovinjskom Selu

Policijski službenici pazinske i rovinjske policije pronašli su tijekom ovog vikenda dvije manje plantaže marihuane. Postupajući po prethodnim saznanjima, pazinska je policija 5. srpnja oko 19.30 sati na šumskom predjelu u blizini Ulice Soline u Pazinu zatekla 37-godišnjaka iz Pazina kako bere stabljike marihuane.

Policijski službenici utvrdili su kako je muškarac u ožujku ove godine u kantama zasadio indijsku konoplju, koju je potom obilazio i zalijevao. U šumi je pronađeno ukupno 25 stabljika, visine od 18 do 56 centimetara, dok je pretragom doma osumnjičenika pronađeno još 19 grama marihuane, 35 sjemenki konoplje i digitalna vaga.

Provedenim istraživanjem utvrđene su osnove sumnje da je 37-godišnjak počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama te je 6. srpnja u poslijepodnevnim satima priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Drugo kriminalističko istraživanje provedeno je na rovinjskom području. Naime, policija je 6. srpnja oko 11 sati na šumskom predjelu Montero u Rovinjskom Selu zatekla dvojicu 22-godišnjaka iz Rovinja kako zalijevaju stabljike marihuane.

Istraživanjem je utvrđeno da su mladići početkom lipnja ove godine zasadili pet sjemenki indijske konoplje, koje su potom obilazili i zalijevali. Mladići su uhićeni i privedeni u policijsku postaju te su po završetku kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, 7. srpnja u jutarnjim satima, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske.

ipress.hr

1 komentara na “Policija zaustavila uzgoj na omanjim plantažama marihuane u Pazinu i Rovinjskom Selu”

  1. legaliziraj napisao:

    pozdrav svim poljoprivrednicima,ma gdje bili!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.