Poludnevni boravak za osobe s intelektualnim teškoćama u Pazinu proslavio svoju prvu godinu rada

Dana 31. ožujka 2016. godine Gradonačelnik Grada Pazina, Renato Krulčić je sa svojim suradnicima prisustvovao svečanoj proslavi prve godine rada Poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama u Pazinu.

Prvo okupljanje sadašnjih članova Poludnevnog boravka započelo je prije dvanaest godina u Klubu za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Pazin koji je djelovao u prostorima Centra za socijalnu skrb Pazin kao jedan od programa Gradskog društva Crvenog križa Pazin.

Zbog sve većeg broja članova Kluba i njihove želje i potrebe za svakodnevnim sastajanjem i druženjem, a na inciijativu samih članova Kluba, Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre i uz financijsku podršku Grada Pazina, prije godinu dana otvoren je Poludnevni boravak u Pazinu. Boravak djeluje u sklopu Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre, a sve s ciljem prevencije institucionalizacije i poboljšanja kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji.

Bila je to prilika da voditeljice Poludnevnog boraka Petra Ferenčić i Marijana Vrbica sa  svojih 12 korisnika kroz prezentaciju u slikama kao i kroz razgovor ispričaju i pokažu svoje brojne aktivnosti u proteklih godinu dana. Uz svakodnevno sastajanje u svojim prostorima sudjelovali su na raznim edukativnim, kreativnim i rekreativnim radionicama, kao i na raznim događajima u zajednici u koje su se aktivno uključivali. Posebno su im zanimljivi bili razni izleti na kojima su bili, kao i odlazak na more što je za neke bio i prvi susret sa morem.

Posebno su ponosni na svoje korisnike Anu Lakošaljec i Vjekoslava Močiboba koji su se u siječnju 2016. godine uključili u lokalnu zajednicu volontirajući u udrugama “Happy End” Pazin  i u “Društvu likovnih stvaratelja” Pazin koji su se i sami svim prisutnima obratili.

Gradonačelnik je korisnicima i voditeljicama Poludnevnog boravka čestitao njihov 1. rođendan i izrazio zadovoljstvo sa njihovim radom, angažmanom i uključivanjem u aktivnosti u zajednici te zaželio sve najbolje u daljnjem radu.

Čestitkama su se pridružili i predsjednik Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre Ozren Catela i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Pazin Pavita Jelinčić kao i svi prisutni gosti, korisnici drugih Poludnevnih boravaka za osobe s intelektualnim teškoćama iz Istre, kao i neki članovi obitelji i prijatelji.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.