U ponedjeljak stiže snijeg, mjestimice će padati do obale!

Nakon sunčane i prohladne nedjelje, ponedjeljak donosi jaku promjenu vremena uz snijeg, susnježicu i kišu.

Snijeg do obale

Nakon hladne noći, oborine će u ponedjeljak ujutro prema svemu sudeći na većem dijelu područja početi u obliku snijega, a zatim će se tijekom dana snježna granica postupno povući u središnju Istru i riječko zaleđe iznad 250 metara nadmorske visine.

Tijekom dana na tom je području izgledno stvaranje snježnog pokrivača koji iznad 300 m.n.v. može biti i zamjetniji. S jačanjem oborina u večernjim satima snježna granica ponovno će se sniziti, mjestimice sve to obale!

Na Učki i Ćićariji očekuju se obilnije količine snijega, postojeći pokrivač lokalno će se podebljati za 30-ak centimetara. Snijeg je izgledan i u višim dijelovima Cresa i Krka.

Puhat će uglavnom slaba do umjerena bura i levant, a tek navečer slijedi njezino jačanje što će biti predznak slabljenja i odmicanja oborina.

Smirivanje u utorak

Postupno smirivanje vremena očekujemo u utorak, no zadržat će se pretežno oblačno vrijeme. Glavno obilježje vremena biti će bura koja će doprinositi osjećaju hladnog vremena.

U noći na srijedu slijedi smirivanje vjetra i razvedravanje, stoga se temperature zraka po kotlinama unutrašnjosti Istre u četvrtak mogu sniziti i na -10 °C. (P.R./IM).

http://www.istramet.hr/u-ponedjeljak-stize-snijeg-mjestimice-ce-padati-do-obale/

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.