Popodnevno pješačenje iz Grdosela po Malenici

Planinarsko društvo „Pazinka“ u subotu, 15. lipnja 2019. godine s početkom u 17 sati organizira pješačenje po stazi Malenica što će ujedno biti i kraj projekta „Otkrijmo ljepote prirode“ kojeg financira Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva. Ujedno će se obilježitii i Međunarodni dan pješačenja, koji se tradicionalno održava prve nedjelje u svibnju, no ove će se godine iznimno obilježiti ovim pješačenjem, budući da se tada nije moglo zbog lošeg vremena. Pješačenje će se odviti pod vodstvom vodiča iz PD Pazinke.

Zbog svoje ljepote, atraktivnosti i lakoće staze (u duljini od dva sata) staza je privukla veliki broj izletnika, a o njoj je objavljivano u brojnim lokalnim medijima i izletničkim blogovima. Klupice i ljuljačke koji su izgrađeni od akacije bili su u stanju raspada i neke su se već i raspale, a s obzirom da stazu koja je obnovljena često koriste starije osobe i djeca, bilo ju je potrebno dodatno opremiti sadržajima koji su prije postojali – klupicama i stolom. Uz opremanje staze, ciljevi projekta su bili promocija zdravih stilova života te s obzirom na nezahtjevnost staze i promoviranje obiteljskog planinarenja.

Uz Zakladu ova manifestacija je financirana od strane Turističke zajednice Središnje Istre i Zajednica sportskih udruga Grada Pazina

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.