Poreč Majoru Zlatna koza za najbolji događaj u Istri

2Poreč Major, prvi turnir ovogodišnje Swatch Beach Volleyball Major Serije nagrađen Zlatnom kozom (Capra dóro) za izuzetan doprinos promociji istarskog turizma.

Događaj koji je u lipnju ove godine u porečku uvalu Peškeru doveo najbolje svjetske igrače odbojke na pijesku, osim što je osvojio preko 62 000 posjetitelja koji su u pet dana posjetili užarene porečke terene, osvojio je i Turističku zajednicu Istarske županije koja mu je dodijelila priznanje za iznimne marketinške aktivnosti u turizmu Istre. Kao prvi turnir Swatch Beach Volleyball Major Serije u sklopu FIVB World Toura, Poreč Major pokazao se kao uspješna uvertira u potpuni novi svijet odbojke na pijesku.

S preko 200 odigranih mečeva u pet dana na centralnom terenu u uvali Peškeri te još pet pomoćnih terena, na čijem su pijesku vladali samo najbolji igrači svijeta, među kojima nemali broj olimpijskih, svjetskih i europskih prvaka, Poreč Major bio je najveći sportski događaj u Hrvatskoj u 2015. godini. Poreč je tako prvi otvorio vrata najprestižnije svjetske serije u odbojci na pijesku, koja se, osim što je služila kao dio kvalifikacija za Rio 2016, izdigla i nevjerojatnim nagradnim fondom – $ 800 000 po turniru.

„Dobiti ovu nagradu već u prvoj godini održavanja turnira pokazatelj je da je Poreč Major uspjeh. Zahvaljujem se gospodinu Valter Flegi, predsjedniku Turističke zajednice Istarske županije na neizmjernoj potpori tijekom cijele godine, kao i na ovoj nagradi. Već radimo na turniru za 2016. godinu i jedva se čekamo vratiti“, rekao je Hannes Jagerhofer, predsjednik tvrtke Beach Majors, koja je organizator turnira.

Swatch Beach Volleyball Major Series vraća se i u 2016. godini, a prva će postaja ponovno biti Poreč, i to od 28. lipnja do 3. srpnja. Cilj ovog velikog globalnog projekta u sklopu FIVB-a je podići odbojku na pijesku na novu razinu i učiniti je jednim od najpopularnijih sportova u čijem će se gledalištu na Olimpijskim igrama tražiti mjesto više.

Swatch Beach Volleyball Major Series 2016, kalendar:

Poreč Major: 28. lipnja – 3. srpnja
Gstaad Major: 5. – 10. srpnja
A1 Major Klagenfurt: 26. – 31. srpnja
Swatch Beach Volleyball FIVB World Tour Finals `16: 25. – 30. listopada

iPazin portal – medijski pokrovitelj Poreč Majora

© iPazin.net portal 2001. - 2024.