Porečki USB ponovo najbolji

Na 16. plesnom susretu Istre koji se u petak održao u prepunoj velikoj koncertnoj dvorani Spomen doma nastupilo je 468 plesača raznih uzrasta, od nižih razreda osnovne škole do odraslih, iz 43 istarske plesne skupine.

U kategoriji Show dance, kao i lani, prvu je nagradu osvojila porečka plesna skupina USB – Urbana subkulturna baza Poreč, pod vodstvom Ivane Domazet, koja je ujedno proglašena najboljim koreografom susreta. Drugo je mjesto pripalo plesnoj grupi Bollywood koja djeluje unutar pulskog plesnog studija Cool step, dok je treća plesna skupina Magic iz porečkog Studija za izvedbene umjetnosti “Mot 08”.
U kategoriji srednjoškolskih plesnih skupina ponovo je najbolja porečka grupa USB koju je vodila Ivana Domazet. Drugo je mjesto osvojila skupina End of time iz pulskog plesnog studija Cool step, a treće skupina Extreme iz Zajednice Talijana Bale.

U kategoriji uzrasta viših razreda osnovne škole prvo je mjesto zauzela plesna grupa The sisters iz Talijanske osnovne škole “Bernado Benussi” s voditeljicom Elizabetom Pauletić, druga je bila grupa Fly team iz bujske Osnovne škole Mate Balote, a treći plesači iz grupe One dream područne škole Karojba pri pazinskoj Osnovnoj školi Vladimira Nazora.

U istoj kategoriji učenika koji plešu u skupinama izvan škole za prvo mjesto su dodijeljene dvije ravnopravne prve nagrade. Jedna je pripala plesnoj grupi Whip my hair iz pulskog plesnog studija Cool step koreografkinje Klare Pergolis, a druga skupini Venym iz fažanskog Društva Naša djeca.

Konkurencija je bila jaka, pa su dodijeljene i dvije druge nagrade, obje plesnim sekcijama gradskih DND-a: porečkoj plesnoj skupini Las chicas i fažanskoj skupini Virus. Treća je nagrada dodijeljena plesačima iz fažanske grupe Gloss pri mjesnom DND-u

glasistre.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.