Posjet bujskih školaraca Gradu Pazinu

Jučer (28.04.2016.) učenici nižih razreda osnovne škole „Mate Balota“ iz Buja posjetili su Pazin. Svoj posjet započeli su u zgradi pazinske gradske uprave, gdje je održan prigodni susret s gradonačelnikom Renatom Krulčićem. Gradonačelnik je u kratkom predavanju na djeci prihvatljiv način predstavio rad i organizaciju gradske uprave, upoznao ih je sa prošlošću, sadašnjošću i budućnošću Grada Pazina, predstavio je rad svih odgojno – obrazovnih institucija u gradu, te se je osvrnuo na ostvarene, trenutne i buduće projekte – među kojima je istaknuo djeci zanimljiv Projekt Inspirit fantasy park. Među brojnim programima koje vodi Grad Pazin izdvojio je Dane Julesa Vernea, Dane meda, Istrakon, Trad IN Etno, Sedam dana stvaranja itd. Nakon gradonačelnikove prezentacije djeca su mu uručila prigodan poklon.

Nakon pazinske gradske uprave bujsku djecu primio je tajnik autokluba Ivan Hrvatin u prostorima Autokluba Pazin. Upoznao je djecu sa poviješću i prometno – preventivnim akcijama autokluba. Nakon toga riječ je prepustio Mariju Tominiću koji je djeci podijelio nekoliko savjeta za ponašanje u prometu, te su pogledani kratki filmovi o raznim prometnim situacijama. Obilazak autokluba je nastavljen sa kompjuterskom učionicom za polaganje vozačkih ispita, garažom za auto – servis, te poligonom na kojem je demonstriran rad službe za pomoć na cesti. Slijedila je marenda i pokloni autokluba za bujsku djecu i učiteljice, nakon čega su se uputili u stanicu za tehnički pregled vozila gdje su vidjeli koje uvijete mora vozilo zadovoljiti da bi moglo sudjelovati u prometu.

Sljedeća stanica za bujsku djecu bila je Javna vatrogasna postaja Pazin, gdje su im pazinski vatrogasci objasnili što moraju napraviti u slučaju požara, te su odgovarali na pitanja djece. Nakon toga djeca su se sa svojim učiteljicama uputila u šetnju gradom, posjetu Kaštelu i muzeju grada Pazina, Radio Istri i Školsko – gradskoj dvorani.

pazin.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.