Posjet delegacije NALED-a te Općina Odžaci i Kula iz Vojvodine u Gradu Pazinu

naled_2014Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić danas je primio delegaciju iz Vojvodine, predstavnike NALED-a, Nacionalne alijansa za lokalni ekonomski razvoj, g. Aleksandra Nikolića i Marka Marića te predstavnike Općina Odžaci i Kula, g. Miloša Pejčića, Marka Perišića, Milu Tadića i Draganu Žekić.

Naime, pred nešto više od godine dana NALED je započeo provedbu projekta CBC Investment promotion u kojem općine Kula i Odžaci, u suradnji s hrvatskim općinama Gradište, Ilok i Lovas osmišljavaju strategiju privlačenja investicija i zajednički predstavljaju svoju širu regiju potencijalnim investitorima.

Degelacija je posjetila i Istru, točnije Općinu Tinjan kako bi se upoznali s projektima koji su izgrađeni sredstvima iz IPARD programa, kako funkcionira CEROT, klaster za razvoj Općine te na koji način Općina promovira vlastite manifestacije poput Sajma pršuta i druga slična događanja. Delegacija je također posjetila AZRRI, Agenciju za ruralni razvoj Istre gdje su se upoznali s načinom kako se može uspostaviti agencija za ruralni razvoj i kako to može doprinijeti razvoju njihovog područja.

Gradonačelnik Krulčić upoznao je goste delegacije o gradskim iskustvima u uspostavi poslovnih zona i privlačenju investitora u poslovne zone. Razgovaralo se uspješnom gradskom projektu izgradnje kolektora fekalne kanalizacije “Stari Pazin” – glavni kolektor i kućni priključci te o financiranju infrastrukture kroz EU fondove iz mjere 301 „Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture“. Članove delegacije interesirala su i iskustva o uspostavi i funkcioniranju LAGa „Središnja Istre“. Nakon prijema delegacija je u pratnji Daniela Maurovića, pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo obišla poslovne zone u Pazinu.

pazin.hr / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.