Posjet terapijskoj zajednici Cenacolo

Cenakolo-300x225U svrhu prevencije ovisnosti dvadeset učenika i dvoje profesora Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin, 15. listopada posjetili su terapijsku zajednicu Cenacolo u Karigadoru blizu Novigrada u kojoj trenutno boravi 23 mladića, bivših ovisnika. Trojica mladića s gostima prošetali su kroz njihovo naselje.

Zatim su im mladići iz Zajednice posvjedočili o svome životu. Govorili su otvoreno o načinu života prije dolaska u Zajednicu, o problemima s kojima su se susretali, o samoj zajednici Cenacolo u kojoj su potražili pomoć, o utemeljiteljici zajednice, s. Elviri Petrozzi, kao i o životu, odnosno školi života koju pohađaju sada.

Govor o životu koji se sastoji od rada i molitve, a bez televizije, interneta, mobitela, djevojaka, cigareta, alkohola i raznih drugih sredstava koja su sastavnice života današnjeg mladog čovjeka na učenike je ostavio snažan dojam. Susret je bio informativnog i edukativnog karaktera, a mladi su uvidjeli kako je potrebno organizirati još pokoji i to sličnog i/ili humanitarnog karaktera, s obzirom da ovi mladići žive gotovo isključivo od pomoći koja im se preko raznih dobrih ljudi očituje.

gssjd.hr

 

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.