U posjeti Buzetskom domu za starije i nemoćne osobe

Dana 27. travnja 2017. članovi Radnog tima za pripremu i provedbu projekta „Dom za starije osobe Pazin“, kojeg čine predstavnici Gradske udruge umirovljenika Pazin, Sindikata umirovljenika Hrvatske – Podružnice Pazin, Centra za socijalnu skrb Pazin, Istarske županije i Grada Pazina bili su u posjeti Domu za starije i nemoćne osobe Buzet.

Dom u Buzetu otvoren je 2007. godine, a osnivač Doma je Grad Buzet. Cilj posjete bio je prikupiti informacije i iskustva Buzećana oko postupka gradnje, opremanja, financiranja i općenito samog funkcioniranja Doma za starije osobe. Svoja znanja i iskustva o tome prenijeli su Radnom timu Gradonačelnik Grada Buzeta Siniša Žulić i ravnateljica Doma Gordana Helen Šišović.

Na kraju posjeta ravnateljica i djelatnici Doma u Buzetu upoznali su članove Radnog tima s prostorima u kojima djeluju i brojnim aktivnostima koje provode jer osim usluge smještaja za starije osobe Dom u Buzetu pruža i izvan institucionalne usluge poput pomoći u kući i organiziranih aktivnosti za starije osobe.

pazin.hr

7 komentara na “U posjeti Buzetskom domu za starije i nemoćne osobe”

 1. Anonimno napisao:

  Radni tim za pripremu i provedbu projekta “Dom za starije osobe Pazin”. Grad Pazin ima radni tim za ovo? O domu se priča već 15 godina, radilo se nekoliko projekata, ali sad imamo radni tim. Bravo Pazin!

  1. Anonimno napisao:

   Ne 15, nego preko 25

 2. Anonimno napisao:

  Hvala iPazinu i gradu Pazinu da ovako relevantnoj vijesti.
  Nemate ča objavljivat pa pišete vijesti o posjetama?
  Stvarno brižno.

 3. šofer napisao:

  Radni tim, ha, ha. Za nevjerovat. A ča delaju, planiraju starački dom?

 4. Vitorio napisao:

  Lešće ( kod novog naselja), vojarna, Stancija Godina su pozicije o kojima se već preko 30 godina raspravlja kao potencijalnim lokacijama doma umirovljenika. Vojarna sa cijelim nizom komparativnih prednosti je otpala jer je Udruga umirovljenika i Sindikat umirovljenika nisu željeli, Lešće je objektivno bilo nešto skuplje radi otkupa zemljišta, Stancija Godina je navodno na klizištu itd itd.
  Mislim da bi Demark oko toga trebao razjasniti sve detalje i dat prijedlog rješenja obzirom da pouzdano znam kako se je kao Pročelnik Odjela za društvene djelatnosti. Siguran sam kako o toj problematici zna daleko najviše. Bio sam nazočan kada je prezentirao projekt izgradnje, troškovnik i moguće modele financiranja. Pa Đemo ako ništa drugo onda u kampanji reci nešto o tome, ova ekipa ( neka mi oproste časni izuzetci) po tom pitanju neće učiniti ništa. Premda nisi moja politička opcija znam da si dugo na tome radio pa bi bilo dobro da s nama građanima podijeliš ta iskustva.
  Država ne financira više gradnju Domova umirovljenika, pa sve manje i program pomoći i njege u kući, iako je pokazao izvanredne rezultate. Međutim mogućnosti i modeli gradnje postroje, pitanje ja samo da li za to ima dobre volje. U ovom gradu živim preko 60 godina, dosta sam dobro informiran o svemu i vjerujte zadnjih 25 godina nije postojalo iskrene političke želje da se ovaj projekt završi.

  1. Anonimno napisao:

   Mene zanima da li se razmatrala opcija javno-privatnog partnerstva.

  2. suzi jašić napisao:

   Vitorio,
   Boris je na štandu pa da ja odgovorim na brzinu. Nadam se da ćeš doći na predstavljanje našeg programa u četvrtak (19 sati, dvorana Istra) jer će Dom za starije biti posebna mini tema i to upravo na način kako si predložio i kako i treba – predstaviti situaciju i različite opcije. Ovo je, pored razvoja grada na prihodovnoj strani, ključna točka koja se želi riješiti.
   Stalno spominješ da nismo ista opcija, ali ja do sad u tvojim postovima nisam baš naišla na neke velike razlike :)
   Nadam se da ćemo se upoznati i popiti kavu.
   Pozdrav, Suzi

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.