Poslijepodne kraj Pazina zabilježena pijavica!

2Nakon jučerašnjih brojnih pijavica nad morskom površinom zapadne obale Istre, ni unutrašnjost poluotoka nije ostala pošteđena vrtložnih pojava. U poslijepodnevnim satima naglo je došlo do razvoja olujnih oblaka u unutrašnjosti Istre koji su donijeli pljusak i grmljavinu dijelu područja, javlja IstraMet.

Najzanimljivija pojava današnjeg poslijepodnevnog nevremena bila je pojava pijavice u okolici Pazina. Osim fotografija IstraMeta, brojne fotografije poslali su im čitatelji koje možete pogledati u fotogaleriji na linku na kraju članka.

Neki smatraju da su pijavice vrtložne pojave nad morem, a ukoliko se one pojave nad kopnom, onda ih nazivamo tornadom. Začetak pijavice obično se popularno zove “funnel cloud”. Drugi smatraju da su pijavice slabe vrtložne pojave u koju spada i ova danas zabilježena oko Pazina, dok su jače vrtložne pojave koje podižu prašinu i predmete s tla tornada.

Nakon pljuska temperatura se u unutrašnjosti Istre spustila na svega 15°C, dok je duž obale bilo oko 24°C. Pale su manje količine kiše, najviše u Pazinu (8 mm).

istramet.com

foto: Pogled iz Karojbe na zračni vrtlog – tornado, foto: Noemi Milanović

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2021.