Posljednje ovosezonsko uprizorenje “Živih jaslica”

Nakon prva 2, uspješno provedena programa uprizorenja živih jaslica, ove subote, 6.siječnja, na blagdan Bogojavljanja ili Sveta tri kralja, dočekat će vas preko 120 kostimiranih sudionika u jedinstvenom ambijentu drevne starogradske jezgre Svetog Lovreča. Sveta obitelj proći će uskom ulicom do svoje štalice, dojahati će 3 kralja i darivati djetešce, a anđeo čuvar će budno paziti na malog Isusa, lebdeći iznad štalice.

Program počinje u 17 sati i traje do 20 sati a u površinom najvećim živim jaslicama u Hrvatskoj. Doživjet ćete duh davnih vremena, podsjećajući se već zaboravljenih starih zanata, obrta i vještina. Iz neposredne ćete blizine moći pogledati domaće životinje, a neke i dodirnuti, pa čak i uzjahati. Rimski vojnici šetat će istarskim Betlehemom, a pastiri čuvati svoja stada.

Za sve će se posjetitelje ponuditi besplatan topli čaj ili kuhano vino. Moći će se kušati tek ispečeni kruh iz drevne krušne peći, te poslušati živu glazbu, zabaviti se pored žive vatre na otvorenom ili uslikati se za uspomenu na dva photo pointa. Volonteri su pripermili i nekoliko novih objekata, poput izvora, funkcionalnog mlina – vodenice, a moći će se vidjeti projekcija dosadašnjih živih jaslica u kuli Funtanela.

Domaćini su pripremili i tradicionalne jaslice u župnoj crkvi i kući obitelji Herak.

Pored svega upotpunit će se doživljaj posjetom božićnom sajmu s autohtonim proizvodima i ručno izrađenih blagdanskim suvenirima, te pogledati u Galeriji ‘Placa’ najnoviji postav 43 fotografije autorica i autora, skupljenih u foto-udrugu KAF Sv.Lovreč , ali i posjetiti izložbu kreativnih jaslica na 2. katu Galerije.

I ne manje važno, posjet lovrečkim živim jaslicama je slobodan, odnosno besplatan! Ovo je idealna prilika za obiteljski posjet u vrijeme blagdana!

Organizaciju potpisuju volonteri Svetog Lovreča, u suradnji s komunalnim poduzećem ‘Pazenatik, lovrečkom općinom te brojnim donatorima.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.