Postavio tuđe registarske pločice i ugrožavao promet

Pazinska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnovanu sumnju da je 28-godišnjak s područja Kršana počinio kazneno djelo krivotvorenja isprava, kao i da je ugrožavao javni promet, izvijestila je PU istarska.

Naime, policijski službenici su jučer oko 1 sat u Ulici Istarskih narodnjaka u Pazinu zaustavili vozilo marke Opel Vectra te je izvršenim provjerama utvrđeno kako se na njemu nalaze pulske registarske oznake, koje pripadaju automobilu Fiat Tipo, vlasništvo 20-godišnjaka iz Gračišća. Provedenim istraživanjem, policijski su službenici utvrdili kako je 28-godišnjak posudio Opel od vlasnika, nakon čega je u mjestu Šimunčići pronašao registarske oznake, koje je potom postavio na posuđeno vozilo te ga je tako koristio u prometu.

Budući je postojala sumnja da 28-godišnjak upravlja vozilom pod utjecajem alkohola, ponuđeno mu je alkotestiranje, kojom prilikom je izmjerena koncentracija alkohola od 1,23 g/kg, ali i da mladić upravlja neregistriranim Opelom prije stjecanja prava na upravljanje.

Radi počinjenja kaznenog djela protiv 28-godišnjaka slijedi kaznena prijava u redovnom postupku, a za počinjene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama slijedi pokretanje prekršajnog postupka, izvijestila je PU istarska.

policija.hr

2 komentara na “Postavio tuđe registarske pločice i ugrožavao promet”

  1. Au napisao:

    Taj se lipo usosija :D Ček stavljanje tudjih tablica je ekvivalent krivotvorenja i kaznena prijava. Ma di to mi živimo u pakistanu. Dobro da nema smrtne kazne inače bi padale glave ko kruške.

  2. kopijpejst napisao:

    to ni bilo jucer nego u petak na subotu oko 1:30.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.