Postavljeni vertikalni svjetlosni uređaji upozorenja uz pješačke prijelaze na glavnoj prometnici kroz grad

S ciljem kvalitetnije zaštite pješaka u prometu te sigurnijeg prometovanja vozila, uz postojeću horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, u ulicama Miroslava Bulešića, Jurja Dobrile, M.B. Rašana, 43. istarske divizije i Istarskih narodnjaka ovih su dana postavljeni svjetlosni vertikalni  uređaji s fotonaponskim napajanjem koji upozoravaju vozače da se približavaju pješačkom prijelazu.

Uvođenjem svjetlosne signalizacije osigurava se veći oprez vozača time i veću sigurnost pješaka prilikom prijelaza pješačkog prijelaza na frekventnim gradskim prometnicama.

Naručitelj radova dobave i montaže svjetlosnih uređaja je Grad Pazin čije su nadležne službe prethodno ocijenile kako je na navedenim lokacijama potrebna dodatna signalizacija. U narednom razdoblju svjetlosni vertikalni uređaji još će se postaviti uz pješački prijelaz u ulici 43. istarske divizije koji se nalazi uz stepenice koje vode prema Mečarskom putu.

4 komentara na “Postavljeni vertikalni svjetlosni uređaji upozorenja uz pješačke prijelaze na glavnoj prometnici kroz grad”

 1. Anonimno napisao:

  Odlično, svaka čast. Još da su stavili na onaj slabo uočljivi poli Lidla si je već poginula jena žena, bilo bi još bolje.

 2. Lela napisao:

  Ovaj pjesacki prijelaz kraj Lidla je jako nepregledan, mogli bi mozda staviti i nekakve oznake prije samog prijelaza, na cesti.
  Ne znam zasto nisu stavili i kraj Opcine, tj. doljnjeg vrtica – tamo vozaci redovito ne usporavaju. Kad prelazis cestu molim Boga da te vozac vidi.

 3. Anonimno napisao:

  Nije baš sve odlično. Od kružnog toka prema Lidlu nema dodatne signalizacije-upozorenja! Dolazak iz tog pravca prema Lidlu je zahtjevniji i manje pregledan od onoga pravca iz grada.
  Dječji vrtić ? Rašanovom i kod Sjemeništa je ok.
  Gradski oci probudite se_____

 4. Ivan Rogović napisao:

  Bravo!
  Lokacija sa dva pješačka prijelaza u razmaku 50tak metara gdje se prilazi iz mrtvog kuta od Ine prema upravnoj zgradi ex Purisa prema željezničkoj.Putnici sa željezničke,Kamen Pazin,Srednja,osnovna,vrtić,ex vojarna-Hrvatske šume,fakultet…itd,glavni istočni ulaz u grad???,više puta smo upozoravali te dobivali odgovore “Ter ča ne pelju tamo brzo” ,šta se tiče Mup-a, Mup je bio za,međutim nije na njima.Nogostupi su na toj strani previše uski,a promet kamionima intenzivan.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.