Postavljeni znakovi ničemu ne služe

Znak zabrane parkiranjaNedavno postavljeni znakovi na Novom naselju koji označavaju zabranu parkiranja očito ne ispunjavaju svoju svrhu. Ovog smo prijestupnika uhvatili objektivom fotoaparata u nedjelju gdje je svoje teretno vozilo parkirao nekoliko metara iz znaka zabrane.

Znakovi su ondje postavljeni da se spriječi dosadašnja navika parkiranja teretnih vozila u naselju među kućama ali i zbog ograničenja vidljivosti vozila koja iz sporednih cesta skreću u Zagrebačku ulicu. Također, mnogo je puta bila situacija kada su vozači parkirali svoja teretna vozila s obe stane i na taj način onemogućili nesmetan prolaz automobila i pješaka. Nadalje, taj je prostor obilježen kao zelena površina što to zasigurno, zbog dubokih “brazdi” blata kamionskih guma, nije.

Možda je vozač teretnog vozila odlučio ondje parkirati vozilo samo u nedjelju, kada policije ima najmanje a pogotovo na Novom naselju.
Zabrana je naznačena jasno s obe strane ceste i treba se poštivati. Jer, čemu onda znakovi ako smo ih besramno kršimo? Neki bi na to sigurno rekli – pa zato da se krše.

2 komentara na “Postavljeni znakovi ničemu ne služe”

 1. Anonimno napisao:

  Vjerovatno nije u redu da se tu parkira ova vrsta vozila.
  Ali..koliko se vidi sa slike vozilo nije parkirano na kolniku.
  Prema tome ne ometa promet.
  A ovo sa strane ceste nije nogostup ni pločnik za pješake.

 2. Anonimno napisao:

  slazem se da treba postivati prometne znakove i pravila. I sa ovom slikom trazite dlaku u jajetu. Ali, mi smeta to, da nadleznoj sluzbi koja je odgovorna za ovakve probleme rijesava na najjednostavniji i najlaksi nacin. Postavljanjem znakova, i to bez ikakve intervencije na terentu i nuznih financijskih ulaganja u sam problem.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.