Posuška mladost protiv Big Brothera koji propagira “raščovječenje i niske ljudske strasti”

tessaplese_v.jpgDA NISU baš svi ljubitelji Big Brothera dokazuje i primjer posuških srednjoškolaca i studenata, koji su odlučili dignuti glas “protiv jeftinih stranih i domaćih programa koji ciljano propagiraju raščovječenje i podilaze niskim ljudskim strastima”, a tu prvenstveno, kažu, misle na zabavni show Big Brother.

“Nismo naivno zaneseni da ćemo promijeniti svijet, ali nismo ni oni koji će skrštenih ruku i šutke pratiti i odobravati sve veći upliv nečasnih i nemoralnih ponuda putem medija kao što je vaš RTL. Već duže vrijeme uočljiv je sustavan i ciljan, a ne nikako spontan i nenamjeran, način uređivanja vašega programa koji malo pomalo servira sadržaje koji odudaraju od dobre tradicije našega naroda i moralnih vrijednosti koje su nas do sada krasile i održale”, pišu u otvorenom pismu RTL-u mladi Posušani.

Za emisiju Big Brother kažu kako “nudi zabavu preko koje se želi nametnuti stil života koji ruši ideale rada, znanstvenoga dostignuća, čestitoga obiteljskoga života i iskrene ljubavi”.

“Kreatori nemorala nisu se zaustavili na javnom spolnom kontaktu”

“U takvim programima naviješta se brzi uspjeh bez truda i to preko selektivno, a ne slučajno, izabranih mladih osoba. I dok je prvi serijal prošao koliko-toliko u očekivanom tonu, u drugom i trećem, osobito ovom sadašnjem, vidimo kako serijal klizi u planski zamišljenim pravcima ispiranja mozgova i promidžbi nemoralnoga života. Potvrda tome je javni spolni kontakt koji je obilježio prošlogodišnji serijal. No, tu se kreatori nemorala nisu zaustavili te su nam ove godine ´priuštili´ nastrane seanse kroz lik homoseksualca koji je tu bio da odigra svoju ulogu. Poštujući svačiju privatnost, i ne želeći osuđivati ljudske osjećaje i opredjeljenja, ipak se pitamo zašto se to moralo naći na malim ekranima? Je li to slučajno? Nikako! Umjetnim stvaranje ekskluzive želi se omamiti mlade i početi ih navikavati na stvarnost istospolnih ljubavnih veza i sutra takvih nakaradnih bračnih zajednica”, piše također u otvorenom pismu adresiranom na RTL.

Mladi Posušani također spominju i brojne druge sadržaje koje RTL-ov program nudi – “serije pune bluda i dvosmislenih poruka, informativni i zabavni programi koji će nerijetko prozivati one koji promiču vrijednosti života, obitelji, rada, zdrava spolnoga odgoja…”. Posebno je, kažu, uočljivo kako te sadržaje RTL daje uoči velikih blagdana i nedjelje “kao da žele biti napast onima koji bi sutra željeli provesti dan na duhovan način”. Posuška je mladost pokrenula i peticiju za ukidanje takvih sadržaja na spomenutoj televiziji, a koju je do sada potpisalo 468 posuških srednjoškolaca i studenata.

index.hr

6 komentara na “Posuška mladost protiv Big Brothera koji propagira “raščovječenje i niske ljudske strasti””

 1. centar napisao:

  Jesu to neki sektaši ili “Novi Katolici”? Kog smeta, nek ne gleda. Kao i u životu, tko ti ne paše, izbjegavaj ga!

 2. Anonimno napisao:

  ajoj, tog jadnog i licemjernog katoličkog kvazimorala mi je već PUN KU…!!!
  apsolutno ne gledam taj jad od BB, ali ne zbog ovakvih moralističkih razloga, već me takve plitke stvari ne zanimaju. tko voli nek izvoli. dok se prodaje neka se prodaje.
  ali ovih pametnjakovića koji pljuju po svemu već je valjd a svima dosta. evo im Radio marije i HKR pa neka se mole po cijele dane. a kad već mole neka izmole i nešto za popove pedofile i jadne klince koji ti popovi napaastuju!!!

 3. Anonimno napisao:

  Ja se slažem s Posušjanima. Stvar je u tome da je RTL dobio koncesiju od HRT-a za obrazovni program itd.,a isfurava gluposti i idiotizam. Treba mu ukinuti koncesiju jer na neki način truje javni prostor s idiotizmom i bezvrijednošću. Baš me zanima koji im je postupak za izbor kandidata Big brothera. Na kraju krajeva, ne znam da li dio novca od pretplate ide RTL-u, ali znam da sam prije imao tri programa na kojima sam nešto mogao izabrat, a sada imam samo dva, a plaćam istu pretplatu.
  +Danas se nemoral često skriva iza tobože modernog života, a posebne su priče holivudske (humoristične) serije
  By the way – nisam katolik, a ni vjernik…

  1. Anonimno napisao:

   istina je… takvim emisijama nameću nam srozavanje vlastitog morala… pretvaraju nas u budale koje bi trebale postat robovi njihovih planova kapitalističkog osvajanja svijeta…karikirano govoreći… što je narod gluplji i zatucaniji to je lakse manipulirat s njim… pa pogledajte samo amerikance… sami sebi su dovoljni a tako se i ponasaju… zar tako treba svijet funkcionirati??

   potpuno se slažem sa ovom ekipom iz posušja…

   Katolici ili bilo tko drugi kad govore protiv big brothera imaju pravo jer to je naprosto nametnuto (prvenstveno) mladima a znamo da su mladi veoma povodljivi… ne vidim razlog zasto bi katolici sada bili osudivani samo zato jer iznose svoje misljenje. Govoriti o licemjerstvu? Ma hajde… pa normalno da nitko nije svetac pa ni katolici. Nema uopce smisla govoriti o tome… to je samo izjava da bi se crkva i katolicanstvo jos vise obezvrijedilo… Trebali bi biti malo realniji.

   1. Anonimno napisao:

    Eto konačno zdravog razuma i istomišljenika. Mislio sam da ću bit jedini. : ) pp

   2. Anonimno napisao:

    pretvaraju nas u budale i amerikance? ma ima tu vec takvih i na pretek… u big brotheru se ako nista drugo barem to jako lijepo vidi… nekome zatvara oci, nekome otvara…

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.