Poticana stanogradnja i dalje samo na papiru

U svibnju 2010. godine gradska uprava Grada Pazina najavila je odluku o ostvarenju programa poticane stanogradnje s namjerom da prve gradske stanove dovrši do konca 2012. godine.

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić je zajedno s pročelnikom Odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo Danielom Maurovićem izvjestio javnost da je osnovan radni tim za rješavanje stambenih potreba građana. Istovremeno je predstavljen i prvi korak u ovom ozbiljnom i velikom poslu – anketa o zainteresiranosti građana.

Anketiranje zainteresiranih započelo je 7. svibnja 2010., a rezultati su trebali pokazati koliko je stanova potrebno izgraditi, za koliko ljudi i na kolikoj ukupnoj površini.

Otprilike godinu dana nakon provođenja anketnog upitnika donesena je odluka da će se stanovi graditi na gradskoj parceli pokraj Inine benzinske postaje, a nedugo nakon toga trebala je biti donesena odluka o kriterijima za bodovanje zainteresiranih kupaca stanova, trebala je biti formirana lista prvenstva itd.

Gotovo svakodnevno prolazim kraj parcele na kojoj bi trebala niknuti stambena zgrada i uz sav trud i dobru volju ne uspijevam vidjeti ni najmanje naznake građevinskih radova.

Imajući na umu da vrijeme neumoljivo prolazi i da smo već dobrano zakoračili u 2012. godinu, promišljanja su dvojaka. S jedne strane žalosti me da moram još jednom primjetiti neefikasnost i nedosljednost gradskih vlasti, a s druge strane bit ću sretan ako se pokaže da sam bio u krivu. Ako se od danas do konca 2012. u Pazinu uspješno od temelja do useljivosti izgradi stambena zgrada, mogao bi to biti višestruki uspjeh. Nedvojbeno bi to bio uspjeh Grada u ovom ozbiljnom i velikom poslu i ispunjenje danih obećanja, uspjeh je i zadovoljstvo Pazinjana koji će useliti u nove stanove, a naposljetku možda i novi rekord u Guinnessovoj knjizi rekorda u kategoriji brzine izgradnje stambene zgrade. (Darko Tumpić)

Istarski.hr

Vezani članak
https://www.ipazin.net/?p=4305

3 komentara na “Poticana stanogradnja i dalje samo na papiru”

 1. pos... napisao:

  ja sam se javio na anketu prije 2 godine i nitko me nije kontaktirao. sramota!

 2. ena napisao:

  ima nas dosta koji su se javili…i
  ništa…..

 3. Anonimno napisao:

  .. i ja sam ispunila anketu… pa još nažalost – ništa! Mene su kontaktirali (radi odabira lokacije), ali dalje od toga ništa. Sporo, jako sporo, lipi moj Pazin! Ili se ide na ruku nekim drugima poput Bellinija i Učke koji za Pazin drže nerealno visoke cijene (i još roh bau). Mogu za 1100 erura u Ri kupiti stan u novogradnji! Žao mi je jer hoću Pazin. Ali ova ekspeditivnost i brzina gradske vlasti koji su inertni (i rješavaju sebe) izaziva samo gorčinu i osjećaj bespomoćnosti. Ni vijećnici ne pomažu u rješavanju problema. Otići će mladi iz Pazina i oni malo stariji. Jer vrijeme neupitno ide, godine idu, subvencije prolaze….
  Nije dobro kritizirati ali dajte se pokrenite već jednom! Ili pak je to odugovlačenje u svrhu nekog drugog cilja – takav se dojam stiče!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.